Connect with us

България

Борисов: Следващата партия може да изкара Кубрат Пулев за премиер, ще ги бие всичките

Публикувана

на

Премиерът в оставка Бойко Борисов разкритикува политическите си противници, че не изкарват план за развитие на страната, защото той носи политическа отговорност, а те са отишли в парламента, за да създадат хаос.

„Държавата ще бъде изправена пред хаос следващите месеци – без парламент, без избрано от народа правителство, с един  кандидат за президент, който да бъде избран за тази работа. Естествено, че не можем да разчитаме разединителят на народа да бъде обективен. За това всички бързат и правят.“ – каза Бойко Борисов на партийна среща на ГЕРБ, излъчвана на живо по Фейсбук.

„Предполагам, че следващата партия ще извади Кубрат Пулев за премиер, защото може да ги бие всичките, това не е сериозно“, подчерта лидерът на ГЕРБ в живото си включване във Фейсбук. 

„В политиката лидерът носи отговорност за хубаво или лошо. Хората са гласували за Слави Трифонов, не за Тошко Йорданов. Те са гласували за Бойко Борисов и неговите експерти. За Корнелия Нинова и нейната мъжественост и възможност да преборва всички мъже. За това са гласували хората, искат от нас отговорност. Аз я демонстрирам всеки ден“, заяви още премиерът в оставка.

„Не е сериозно да излезеш утре и да кажеш: „аз свалям доверието от моя премиер“. Това го казва само Христо Иванов. Вече кметът на Красно село не е мой. Нищо, че аз съм го издигнал, сложил и сега побърка квартала. Той пак ще си е кмет. То и премиер се сменя трудно. Те за това веднага ще върнат мандата. Ако влезе в парламента, те ще му гласуват правителство. И изведнъж ще станат управляващи. Те не искат да управляват“, добави още той.

Премиерът в оставка определи като „безотговорно“ е един шампион да шах да отиде, да вземе мандата и да го върне. Това е подигравка с избирателите на ИТН“, подчерта Борисов.  

„Аз мислех, че сме в патова ситуация, а ние изпаднахме в цунгцванг в политическите партии в България. Всеки ход е грешен. Това се казва в шахмата – цунгцванг. Това е патова ситуация, в която не могат да се победят. Ние нямаме претенции, че сме писали Библията. Ако ние управлявахме, този план щеше да е вече в европейската комисия. Щяха дори да са ни го върнали вече за доработка по различни теми. Щяхме пак да сме го пратили, пак да се е върнал, за да добавиме конкретика. По дати. Те за това не изкарват този план, защото той носи политическа отговорност. Използват парламента сега за предизборна кампания. Не са отишли, за да работят там, а да създадат хаос.

Аз толкова вярвам в интуицията на българина, че най-много да разочароваме още хора. В Европа и извън Европа всички казват: Бойко, седнете и направете правителство. В демокрацията има опозиция. Анти ГЕРБ правителство направете.

„Слави Трифонов и Румен Радев играят игра, за да държат държавата в хаос? Има ли по-нормално нещо да излезеш и да кажеш, че считаш, че твоята партия за най-добрата, да кажеш, че си кандидатът за премиер, с няколко езика, защото имаше препратка в съобщението, че Антоанета Стефанова знае пет езика. Ами то всичките от нашите знаят езици“, коментира Борисов.

„Няма да го видите плана. Аз тайно се надявах да изпаднем в патова ситуация. А ние изпаднахме в цугцванг политическите партии в България. Всеки ход е грешен оттук нататък, след отказа на ИТН. Това се казва в шахмата цугцванг – патова ситуация, в която не могат да се победят. Ние вече сме в съвсем друга позиция“, каза Борисов.

Премиерът в оставка Бойко Борисов разкритикува политическите си противници, че не изкарват план за развитие на страната.

„Ние нямаме претенции, че сме писали Библията или един съвършен инструмент или четиво. Ние сме използвали потенциала, който има в България, да направим един добър план. Да го поправят, да го изхвърлят, да го махнат, каквото искат да го направят. Ако ние управляваме, този план, вече щеше да бъде в Европейската комисия. Щяха дори да са ни го върнали за доработка по различни теми. Щяхме пак да сме го пратили, пак да се е върнал, за да добавим конкретика. Те затова не изкарват този план, защото той носи политическа отговорност. А те се готвят и използват парламента сега за предизборна кампания. Те не са отишли да работят там. Те са отишли, за да създадат хаос“, подчерта Борисов.

vlastta.bg

 

Facebook Comments
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

май 2021
ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Advertisement