Connect with us

България

Борисов: Шоуто в парламента струва по 19 млн.лв. на ден! Представете си ги в асфалт…

Публикувана

на

„По 19 милиона лева на ден струва това шоу в парламента. Хубаво, че го закриха, защото с това шоу щяхме да фалираме. Сега наново ще похарчим сто милиона и след едни два месеца още толкова за президентските избори, когато Европа и светът се чудят как социално слабите да бъдат компенсирани, ние стотици милиони харчим за шоу“. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов в коментар във Фейбсук за политическата обстановка в страната.

„За разлика от другите, само може да ми е мъчно и да съм тревожен от това, което наблюдавам. Парламентът беше закрит, аз се надявам, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента и разбра какво е направил“, каза още Борисов.

Той напомни, че за тези избори са били похарчени 150 млн. лева – за машини за гласуване, за ваксини на членовете на избирателните комисии. „И за осем работни дни, като разделим, излиза, че работата на тези хора струва 18,750 млн.лева“, пресметна премиерът в оставка.

Борисов отчете две положителни неща в това Народно събрание – промените в Изборния кодекс, въпреки които партията му пак ще се постарае да е първа, и разрешението за ер полисинга.

Премиерът в оставка отчете, че вчера в страната е поставен рекорд по извършени имунизации срещу коронавирус. Данните в единния информационен портал сочат, че ваксинираните в петък са 38 117. „Тези, които говореха за чипиране – всички лъжи една по една заминават в коша. Остава само направеното“, уточни той.

Премиерът в оставка обяви, че България ще бъде една от първите страни, която ще бъде включена в дигитален зелен сертификат.

„Не само пенсионерите и възрастните хора вече са във фокуса на ЕС. Във фокуса са децата“, заяви той след участието си във втория ден от срещата на върха в Порто. „Постигнахме исторически успех в Порто. За първи път постигнахме ясен ангажимент, амбициозен, на лидерите от държавите членки на ЕС, на ЕК, на ЕП, на всички социални партньори, които подписаха и т.нар. Споразумение за социален ангажимент от Порто“, допълни Борисов.

* до 2030 година най-малко 78% от населението на възраст от 20 до 64 години да има работа;

* най-малко 60% от всички пълнолетни лица да участват в поне едно допълнително обучение през годината за дигитални умения;

* броят на хората в риск от бедност или социално изключване да бъде намален с най-малко 15 милиона до 2030 година.

vlastta.bg

Facebook Comments
Advertisement

Facebook

Календар

юни 2021
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Advertisement