Connect with us

Eвропейски избори 2019

Борисов ще разчиства структурите на ГЕРБ в Добрич

Публикувана

на

Ще започнат чистки в структурите на ГЕРБ в Плевен и Добрич. Това стана ясно от думите на премиера и лидер на партията Бойко Борисов след резултатите от евроизборите. 

„Имам резултати за всички области, дори в тези, в които губим, но градовете в сърцето ние печелим. Някои организации или ще ги разформировам, или наново ще ги правя. В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен. Там можете да бъдете сигурни“, заяви Борисов.

В коментар за изборите той каза, че са били страхотни. „Изпреварих ги с много дължини всичките победители. Защото всички се изкараха победители“, подчерта Борисов.

„Във възрастта 30-50 години сме първи, сред работещите и младите, висшистите, интелигенцията. Губим от БСП при над 60-годишните. И нискоинтелигентните – с основно образование“, допълни премиерът.

По думите му най-много преференции са получили не кандидатите на „Демократична България“, както чул по медиите, а Мария Неделчева от ГЕРБ (Неделчева е моминската фамилия на Мария Габриел, бел. ред.).

„Мария Неделчева направи една доста добра кампания. Разликата между нея и оставащите кандидати беше потресаваща в нейна полза. Най-много преференции на тези избори има Мария Неделчева“, каза Борисов.

Той допълни, че голям брой преференции е събрала и Лиляна Павлова, което според него показва, че се е справила добре с българското председателство.

Борисов отказа да коментира оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова. 

„Мен много пъти са ме подканяли и са ми правили такива намеци, и аз съм давал оставки, когато съм виждал, че управлението трябва да бъде преструктурирано. Така че това е лично решение, какво ще направят БСП си е тяхна работа. За мен днес аплодисментите за ЕНП са, че България сме победили лидера на европейските социалисти в България в пряк двубой“, заяви той.

Борисов е в Брюксел на Неформална вечеря на държавните и правителствените ръководители на ЕС, на която се обсъждат резултатите от изборите.

Той коментира, че в предстоящите консултации за ръководните европейски позиции ще се прехвърлят много имена.

„Следващите часове ще се изговорят много неща и ще започнат същинските преговори“, отбеляза министър-председателят и добави, че прибързването би било грешка. „Това ще бъде едно надбягване и който съумее да задържи коня си, както аз си задържах партията и последните две седмици я пуснах, и ги изпреварих просто с много дължини всичките победители, защото всичките се изкараха победители“, добави Борисов.

По думите му все още е рано да се говори по въпроса за български еврокомисар. На въпрос относно поста председател на Европейската комисия Борисов отбеляза: „ние като част от ЕНП подкрепяме Манфред Вебер, ние сме дисциплиниран член и нямаме колебания“.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *