Connect with us

Топ тема на деня

Борисов се отказва сам от депутатския си имунитет

Публикувана

на

Бойко Борисов се отказва от депутатския си имунитет, обяви той пред журналисти в Народното събрание. Той уточни, че е разговарял с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. В рамките на час лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов преобърна на 180 градуса мнението си своя депутатски имунитет – най-напред заявяваше категорично, че няма да го даде, после внезапно реши да се откаже от него.

Решението му дойде, след като БСП успя да прокара в програмата на парламента проект на решение, с което Народното събрание да му го свали.

„В България ако някой не ми спомене името, той се оказва незначим. Тук виждам, че и нашите некоалиционни партньори, и нашата неопозиция, правят това, защото напомням как Корнелия Нинова от трибуната на НС ме призова да ги събера и да направя правителство. А множество сигнали на служебното правителство срещу Нинова стоят на трупчета. Явно затова тя се опитва да се възползва и върши някаква друга чужда задача“, обясни Борисов.

„Все пак аз съм Бойко Борисов. Ще си дам имунитета, въпреки толкова очевидното направено от тогавашния главен прокурор срещу мен. Но аз вярвам и на българския съд, и на българската прокуратурата. Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване, за да си прокарват и едните, и другите решенията“, заяви бившият премиер.

 

Малко по рано той заяви пред журналисти, че имунитетът му го дава българския народ, слагайки го „на първо място на избори и в социологически агенция, и като политическа личност“ и беше категоричен: „на съучениците на Гешев имунитета си няма да го дам“.

По думите му вчерашното изявление на бившия главен прокурор показва, че всичко, което е направил в последните си дни, е било в подготовка на неговия политически проект.

„Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да коментирам развеждането ни като мечки по прокуратурите, но в единия случай ме питаха дали съм чел в. „Марица“ и сп. „Лайфстайл“ и какво съм имал предвид като съм казал, че след 5 години ще се оженя, а аз се шегувах с медиите. Но по-страшно беше във ВКС, където дойдоха трима прокурори да ми зададат въпрос защо съм поискал оставката на Гешев.

 

И в този разговор зададох елементарен въпрос: „вие президента Радев викахте ли го?“, защото той първи поиска оставката, Христо Иванов викахте ли го – не, Кирил Петков – не, Асен Василев – не, Атанас Атанасов – не, Корнелия Нинова-  не, Слави Трифонов – не, а защо ме викате мен”, посочи Борисов.

Имунитетът на лидера на ГЕРБ бе поискан на 2 юни от вече бившия главен прокурор Иван Гешев. Тогава той внесе в Народното събрание искане за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ във връзка с досъдебно производство по „Барселонагейт“. Тогава обаче Борисов отказа да си даде имунитета.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни