Connect with us

България

Борисов поиска премахване на Паметника на Съветската армия: Путин е диктатор

Публикувана

на

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изведнъж реши, че плочата на Паметника на Съветската армия в София трябва да бъде „незабавно“ премахната. Той призова да се предприемат действия и за преместването на монумента, като аргументира предложенията си с продължаващата война в Украйна.

Една година след началото на войната в Украйна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изведнъж прозря, че руският президент Владимир Путин, с чието приятелство се хвалеше години наред, е диктатор. Това той направи в публикация по повод първата годишнина от руската инвазия на украинска територия.

„Ако допреди 12 месеца цивилизованият западен свят не вярваше, че е възможна война на територията на Стария континент, то днес не можем да повярваме докъде е способен да стигне един диктатор като Путин, в стремежа си към разруха“, написа Борисов.

Той не пропусна да изтъкне заслугите на партията си в първите дни и седмици на военния конфликт, както и да охули политическите си противници: „Още в началото на руската агресия, ние от ГЕРБ бяхме първите, които поискахме предоставяне на 100% всеобхватна помощ за Украйна, включително и военна. Въпреки активната съпротива на тогавашното боязливо и нерешително редовно правителство на Кирил Петков, нашата парламентарна група успя да изработи и приеме законопроект, с който да задължи Министерския съвет да предостави военна и военно-техническа помощ на Украйна, която вече е факт.“

В заключение Борисов призова за ясна и категорична позиция на страната ни: „Сега пред България няма друг избор освен да застане от правилната страна на историята. Събитията, които се случват на едва 400 км от границите ни са добър повод да се замислим какво представляват категории като сигурност и стабилност, които в дни на просперитет приемаме за даденост, но една бърза „промяна“ е в състояние да разруши за дни. България трябва да продължи да помага на приятелска Украйна. Българите трябва да помогнем на България.“

vlastta.bg

 

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни