Connect with us

България

Борисов: От 12 години съм казал… „Коалиция с ДПС не правя“

Публикувана

на

„Няма договорка между ГЕРБ и ДПС, а само между българските християни и мюсюлмани в самата партия “ заяви премиерът Бойко Борисов  пред ГЕРБ-жени на политическата академия във Велико Търново.

Борисов подчерта, че ако има договорка, тя е между българските християни и мюсюлмани в ГЕРБ, за да има „равнопоставеност, нормален религиозен живот, обучение с ясно финансиране“.

Изказването на Борисов продължи повече от час и бе предавано на живо в профила му в социалната мрежа.

Форумът се провежда само ден, след като депутатите от ГЕРБ и ДПС опростиха над 8 млн. лева задължения на Главното мюфтийство с мотив, че това е необходимо, за да започне то да получава субсидия от държавата.

Никога не сме били, няма и да бъдем в коалиция с ДПС“, обяви Борисов. Той допълни, че политическата толерантност изисква, когато ДПС подкрепи ГЕРБ за дадено решение, той да каже: „Благодаря, ефенди“. Накрая каза, че с ДПС са разговаряли по натовската тема. „От 12 години съм казал: „Коалиция с ДПС не правя“. Да излезе БСП и като нас да заяви. Да видите какво гърчене ще започне“, каза още Борисов. След като обяви, че „тези нещастници“ ги обвиняват в „уйдурма с ДПС“, той обясни, че държавното финансиране за вероизповеданията е, за да няма външна намеса, и разказа за Възродителния процес. „С Възродителния процес започнах. Цял живот съм бил биткаджия и толкова искам да се спася от това“, каза още Борисов. След това премиерът обяви, че иска България да е приятел с Турция.

„Ние можем да се целуване и прегръщаме с премиерите на съседни страни, но разузнавателните централи не са спирали“, допълни Борисов.

Премиерът посъветва кметове на малки села, които поискаха отделни от общинските бюджети, да кажат пред камерите, че БСП ги мачка (бел. авт. – общински кметове на БСП) и тогава да ходят при него. „Моята шефка е също жена (бел авт. – визира председателя на парламента Цвета Караянчева). И президента си има“, обяви още Бойко Борисов.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни