Connect with us

България

Борисов на вечеря с Ципрас и Вучич

Публикувана

на

В сръбската столица започна работната вечеря на премиерите на България и Гърция – Бойко Борисов и Алексис Ципрас, и президента на Сърбия Александър Вучич, съобщи пресслужбата на българското правителство.

На работната вечеря бяха обсъдени общите проекти в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката, развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна на посещение в Белград по-рано снощи за участие в четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия, която се домакинства от сръбския президент Александър Вучич.
Лидерите на 4-те балкански страни ще обсъждат общите проекти в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката, развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона. Очаква се на срещата в събота министър-председателката на Румъния Виорика Дънчила да запознае четиристранния формат с приоритетите на предстоящото румънско председателство на Съвета на ЕС, което стартира на 1 януари 2019 г.
В българската делегация в Белград е министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който тази вечер участва в работна вечеря на министрите на спорта и ръководителите на футболните федерации на България, Гърция, Румъния и Сърбия, на която се обсъждат възможностите за сътрудничество. Утре министрите и ръководителите на футболните федерации ще имат отделна четиристранна среща, на която ще се постави въпросът за лансирането на обща кандидатура за домакинство на Световно първенство по футбол през 2030 г.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни