Connect with us

България

Борисов: Лесно би се работило с „Възраждане“, те са сериозни хора

Публикувана

на

Тези резултати от изборите би трябвало да накарат всички, както ние сме се смирили, да се смирят и те. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изненадващо допусна вариант, при който ако се събере парламентарна подкрепа за ново мнозинство, част от министрите в служебния кабинет на Румен Радев да останат по местата си.

Всичко това – в случай че „Продължаваме промяната“ и/или ДБ подкрепят основните точки, около които ГЕРБ планира да води преговори чрез Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

„Ако имаме политиките по 7-8 точки, после ще кажем как ще се изпълняват – дали те (ПП и ДБ, б.р.) ще дадат хора; вариант е служебният кабинет – ако иска Радев да носи отговорност, защото той ги сътвори – част от министрите да останат. Но това са хипотези. Първо трябва да имаме писано върху какво депутатите ще гласуват. Имаме ли това, все мераклии ще се намерят“, беше коментарът му.

Борисов изрази съжаление, че „няма на какво да стъпи като идеологически темели“ с партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов, за да направи коалиционно правителство с него.

„С голямо уважение се отнасям към „Възраждане“. И много по-лесно би се работило с тях, защото са сериозни хора. Проблемът там е идеологически, защото няма на какво да стъпим като темели. Те са за излизане от НАТО и ЕС, или референдум за тях; да не се влиза в еврозоната; да не се подпомага Украйна и да се преговаря за руски газ“, каза той по време на посещение в Стара Загора.

Борисов повтори два пъти оценката си за „сериозните хора“ във „Възраждане“, но коментира, че „не могат да отстъпят от техните неща“ – пълна противоположност на заявките, около които ГЕРБ се опитва да събере подкрепа в 48 Народно събрание.

В същото време той обяви, че в ГЕРБ никой не искал да води преговори с „Продължаваме промяната“, защото съпартийците му „ги мразят“.

„Делян Добрев ми казва „Ще си отрежа ръката. Ще подкрепя, щом си ми казал като партиен лидер, но ще ида и ще я отрежа“. За Асен Василев – „той е измамник“, това казва и го доказва“, беше обяснението му.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни