„Какъв ром, какви пури? Не виждаш ли, че не дрънка шише вътре“. Така Бойко Борисов коментира записите в заведение на президентския секретар Пламен Узунов и бившия директор на митниците Петко Петков.

Той направи това на среща в централата на ГЕРБ веднага, след като пред нея бе открита предизборната кампания на партията. Днес бившият премиер празнува и 62-ия  си рожден ден.

Запис от охранителните камери в столичното заведение, в което се срещат Пламен Узунов и Петко Петков, беше публикуван от сайта „Афера„. На кадрите Узунов е заснет как прибира плик с неизвестно съдържание, донесен от бившия митничарски шеф. Пред Нова телевизия обаче Петков обясни, че в плика е имало ром и пури, които подарил на президентския секретар в знак за благодарност, че му помогнал за трансплантация на черен дроб.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че няма митничар, който да не знае кой е Петко Петков и че той е „знаков човек за митниците“.

„Никой не отрича, че такава среща има. Самото деяние… Тези, които са работили в служби, знаят – първото, като отидат някъде, е да махнат телефоните. Единият идва конспиративно, гледа, после пак идва, гледа, пишат си бележки. Проверява дали дрънчи и на другия ден торбите заминават вероятно към Радев. Там са назначенията“, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра на рождения си ден кандидат-депутатите на ГЕРБ-СДС в София след откриването на кампанията, на която той не присъства. Има бонбони, кола, швепс, лимонада, вземете си и сандвич.  Един от недостатъците, които не могат да ми припишат, е пиенето, отбеляза Борисов. 

Не можах да се науча да пия, един път се напих и – то много елементарно. Курсант в Симеоново бях, прибирам се в стаята, в чаши – вино. Жаден бях – и цялата чаша, викам сипи ми още една чаша, като компотче ми беше. Сещам се, че трябва кимоното да си сложа да се суши на една тел в банята и както го слагам, гледам се в огледалото – и туп, разказа Борисов и подчерта, че и до днес не пие.

Дани Митов го чувах тука под прозореца как вика „Победа“, гласовит. Цветанов като го е гледал си, си е казал – Намери ми заместник. Бяхте много добри, щом се чувахте тука при мене, добре“, коментира Борисов. А за акцентите по време на откриването на кампанията, заяви „Да не сте ме подслушвали вчера?.

Бившият премиер разказа, че вчера му се е обадил Зоран Заев. Аз знам, че нашите партньори не са наивни. Начинът, по който конструират нещата, накрая ще направи между две най-близки държави народите ни да се мразят с десетилетия наред. А нашата стратегическа цел е влизането на Северна Македония и Албания в ЕС. И вие тук, младите хора, трябва да направите всичко възможно поколенията сега, следващите поколения – да не се мразят. Радев раздели държавата. Вие сте млади, не го правете, коментира на срещата с млади кадри Борисов.

„Вие трябва да мислите как Балканите трябва да станат по-добро място за живеене. Бяхме незабиколим фактор на Балканите. Днес ме поздравиха европремиери, и Шарл Мишел, и други колеги, и Балканите звънят, имаме си личните телефони… За разлика от тези. Много работа свършихме. Дали в Турция, дали в Сърбия, дали в Македония, дали в Гърция – всички знаеха, че без България не става, обясни Борисов. Той посъветва младите кандидат-депутати да търсят сестрински партии в съседните страни и да им кажат „Оставете ги дъртаците, дайте на нас, младите“. Вие трябва да свършите работа, да ми помогнете и на мен. Защото само ние можем да направим тази работа – така че хем да не е в ущърб на България, хем да дадем път на нашите братя, каза още Борисов.

vlastta.bg