Connect with us

България

Борисов: Тагарев е неработещ министър, трябва да бъде сменен

Публикувана

на

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще предложи преговорен екип, който да уточни детайлите в коалиционно споразумение, в което да бъде заложена равнопоставеност в управлението и носене на отговорност.

По думите му в екипа на ГЕРБ ще участват хора, които могат да разговарят спокойно и назова Рая Назарян, Даниела Сачева, Теменужка Петкова.
„За мен Кирил Петков е реалният премиер на това правителството“, отсече Борисов.

Той добави, че все още не е получил оценката на премиера Николай Денков и на вицето Мария Габриел за работата на министрите, но беше категоричен, че Тодор Тагарев не трябва да е министър.

Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа. Той работата не я е свършил. Това е неработещ министър, който е работил на толкова високи обороти, че му били виновни заместник-министрите, МВР и всички останали по земните кълбета“, критикува го Борисов.
Искането му идва още преди да е излязла оценката на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел за работата на министрите в кабинета. Самият Борисов каза по-рано, че тя трябва да е готова в понеделник, но пред журналисти в парламента днес се оправда, че все още не я е получил.

Във вторник съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков даде мнение противоположно на това на лидера на ГЕРБ. Той заяви, че обединението е разговаряло с министър Тагарев за свършената работа на Министерството на отбраната и помощта за Украйна и според Петков „в последните 9 месеца е направено много“ по тези теми.

По-рано днес Тагарев обяви, че БТР-ите, които Народното събрание одобри за изпращане в Украйна още миналата година, все още се намират в България. Именно това силно е възмутило Борисов.

В секретно деловодство има справка на какво е свършил и трябва да ви кажа аз не бих отишъл в Киев при Зеленски в никакъв случай преди да съм изпълнил решениянта на парламента“, допълни той.

По повод призива на ПП-ДБ предложението за коалиционно споразумение да бъде изготвено по-бързо Борисов даде знак, че това няма да се случи този уикенд. Бившият премиер се оправда с това, че предстои националния празник на страната – 3 март и по този повод има мероприятие.

„Две седмици ги чаках да се напопътуват и никакъв резултат от тези пътувания. Ние за разлика от тях обмисляме всяка дума, всяко изречение. Това не е документ, който се пише на коляното, като при тях, за да отразява само щенията на една или друга партия“, отсече той.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни