Connect with us

Спорт

Борис Джонсън клекна пред ултиматума на УЕФА за финала на Евро 2020

Публикувана

на

Както се разбра, УЕФА е поставила ултиматум на Великобритания, да премахне десетдневната карантина за финалния мач на Евро 2020 в противен случай организаторите заявиха, че ще преместят мача от Лондон в Будапеща.

Изискванията на УЕФА бяха, да се премахне десетдневната карантина за последния мач на европейското първенство по футбол, за да могат пътуващите от Европа да присъстват на него. При отказа организаторите на турнира заявиха, че ще преместят срещата в Будапеща, столицата на Унгария.

Явно заплахата е подействала, защото повечето британски медии предадоха, че Лондон обмисля варианти за вдигане на задължителната десетдневна карантина, а Борис Джонсън е приел изискванията на УЕФА за „разумни и естествени“.

 

УЕФА поиска карантинната мярка за 2500 ВИП лица, като политици, бизнесмени, журналисти и технически персонал да отпадне, така че те да могат да пътуват от Европа до Острова без да се налага да се самоизолират за десет дни и да могат да присъстват на финалния мач, който ще се проведе на Уембли, другия месец.

Това обаче предизвика бурно недоволство сред британците в социалните мрежи, за които тези ограничения действат и реално те не мога да пътуват зад граница.

 

Изискванията от десет дневна карантина плюс задължителните ковид-тестове оскъпява и обезсмисля пътуването до европейските дестинации за средностатистическия англичанин.

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни