Connect with us

Бизнес

Божков: Криптовалутата спаси финансите ми от „хунтата“

Публикувана

на

Харесвам криптовалутите и хунтата не можа да ми нанесе кой знае какви финансови щети благодарение на криптовалутите… Биткойнът е най-стабилен в момента и расте – купувам го и го продавам“. Това заяви бизнесменът и кандидат за депутат Васил Божков в интервю на живо, излъчвано във фейсбук и Youtube в събота вечер (27 март).

„Явно съм купил, когато беше изгодно“, обясни Божков. Той отказа да даде подробности колко точно са инвестициите му в биткойн, но се разбра че е купил отдавна „като на шега“. На въпрос дали след обвиненията срещу него и отнемането на лицензите за хазартната му дейност в България управляващите са успели да го направят от милиардер в милионер, Божков отговори: „Нека това го запазя в тайна, да не им давам толкова информация“. От отговор на друг въпрос се разбра, че имуществото и сметките му продължават да са запорирани, въпреки някои съдебни решения.

Хазартният бос обеща като вземе властта да инициира по всички въпроси референдуми.  „Колективният разум винаги е по-прав от индивидуалния”, дълбокомислено обяви Божков. И се ангажира да проведе допитвания за развитието на атомната енергетика, легализацията на марихуаната и дори членството на страната в ЕС и НАТО – ако отговаря на националните интереси.

Колко пари има Бойко Борисов

„Бойко Борисов е изключителен бедняк за мене“, обяви Божков, когато го попитаха за финансовото състояние на премиера. След което обясни, че богатството означава да „създадеш нещо, което да остане след тебе“, а Борисов не можел да си покаже парите, тъй като са присвоени. „Какво има Бойко? Няма нищо. Той е един нещастник за мене“, подигра се бизнесменът с премиера. Сравни го с главатаря на мексикански наркокартел: „Каква разлика виждате между него и Ел Чапо? И едните пари са незаконни, и другите са незаконни.“ Божков заяви, че разполага с информация за част от парите на Борисов, които били в ръцете на физически лица и банки в чужбина, но сега нямало да я огласи.

По време на интервюто Божков атакува премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев, както и бившия финансов министър Владислав Горанов, наричайки ги хунтата и обеща предизборно, че, ако влезе в парламента, до 3 месеца ще има политици в затвора. Освен това повтори предизборната си заявка да закрие специализираните съд и прокуратура, за да не бъдат използвани повече като „бухалка“ и да не може „хунтата“ да се защитава.

Естествено хората се поинтересуваха какво може да им каже Божков за други големи бизнесмени в страната. Отговорите му обаче бяха разочароващи. За Алексей Петров: „Познаваме се немного добре. Нямам мнение.“ За Цветелина Бориславова: „В първото правителство на Бойко имаше огромно влияние. След това мисля, че няма. Но това е мое странично мнение.“ За ТИМ: „Не ги познавам.“ Направо обидно се изказа за Кирил Домусчиев: „Бизнесмен – повече кредити, отколкото средства. Комплексар, малко ми прилича на пуяк.“ За Гриша Ганчев: „Сериозен човек, натиснат от хунтата в момента.“ За Младен Михалев: „Приятел ми е от години. Нищо не мога да кажа за него, освен добри неща. Сега седи и си чака реда, и се надява да му се размине.“

А за бизнеса в България обобщи: „Всичко е окрупнено вече. Отива при Бойко и при Шиши. Което не отива, ще тръгне натам.“

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни