Connect with us

Водещи новини

Бойко Борисов с „дарове“ от Алберт Попов

Публикувана

на

Еуфорията около най-добрия български скиор Алберт Попов достигна и до кабинета на Бойко Борисов. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи пред премиера Бойко Борисов и министрите от кабинета българската звезда в алпийските ски Алберт Попов и неговия треньор Ивайло Борисов. През тази година 21-годишният състезател постигна страхотен успех, записвайки в рамките на няколко дни 9-о и 6-о място в слаломи от стартовете за Световната купа, с което стана вторият българин с класиране в топ 10 след Петър Попангелов.

Попов и Борисов подариха на министър-председателя състезателния номер, с който Алберт кара на провелата се през уикенда в Банско Световна купа по ски, негова снимка с автограф и фотография на екипа, организирал състезанието. След специално разрешение на Международната федерация по ски (ФИС), което се дава изключително рядко, стартовите номера в Банско бяха в цветовете на българския трикольор.

 

Премиерът пожела успех на Алберт Попов, а министър Кралев обяви, че по предварителни данни телевизионната аудитория, до която са достигнали стартовете от Световната купа, е поне 120 млн. души в целия свят, като точната цифра ще стане ясна през месец май.

„В 50 държави в целия свят имаше пряко излъчване, а в още 50 състезанието се предаваше на запис, заради часовата разлика. Множество репортажи и магазинни предавания. Това е огромна реклама, която страната ни получи благодарение на трите старта в Банско“, каза Кралев.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни