Connect with us

България

Бойко Борисов: Не съм в карантина, сложих си бустер…

Публикувана

на

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи показно с поставянето на трета ваксина срещу COVID-19 с публикация във фейсбук.

Над снимката стои надпис: „Не съм в карантина, сложих си бустер“.

Моментът не е избран случайно. Очевидното намигване е към членовете на правителството, ръководството на парламента и президента, които се самоизолираха заради положителния тест за COVID-19 на шефа на НС Никола Минчев след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност. Така цялата държава остава на автопилот, коментира малко по-рано Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Преди дни и президентът Румен Радев направи публично достояние поставянето на бустерна доза.

Моментът не е избран случайно. Вчера стана ясно, че членовете на правителството, ръководството на парламента и президента се самоизолираха заради положителния тест за COVID-19 на шефа на НС Никола Минчев след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност.

Час по късно….

Договорът за добросъседство с Република Северна Македония е толкова точно и ясно разписан във всяка една сфера, че просто трябва да се изпълни от двете страни. Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) беше ненужен, той показа само тоталния хаос, в който се намира държавата.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Уж сме лошите, а повтарят всичко, което сме правили. КСНС беше направен, за да потвърди нашата позиция на парламента и на правителството, добави Борисов, който припомни записаното в договора.

По думите му президентството се явява като горната камара на парламента и от там се свеждат задачите както на правителството, така и на Народното събрание.

Спомняте ли си КСНС, след който премиерът да не се изкаже, попита бившият министър-председател и добави, че заседанието на консултативния орган към президента е показал тоталния хаос, в който се намира държавата.

Според Бойко Борисов важните за обществото теми остават назад.

В магазина инфлацията вече е над 30%, а мерки за газа и ток – няма. За горивата не искам да говоря, каза Борисов и припомни: Колко протести за няколко стотинки с „Мерцедес”-и и джипове направихте? Мълчание – няма я темата в свободните теми, а починалите от коронавирус са заменени с фразата „загубили битката”. В момента карантината се явява „спасително салче” на президентство, правителство и парламент, коментира още лидерът на ГЕРБ.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни