Connect with us

България

Божидар Лукарски: „Да, България“ не е дясна партия, ние сме по-близки до ДСБ

Публикувана

на

Политическата ситуация у нас говори, че твърде е възможно да има предсрочни избори. Общи действия на СДС с партията на Валери Симеонов НФСБ са все по-малко възможни. Това заяви бившият председател на СДС Божидар Лукарски пред bTV. Причините са първо критичната ситуация в ”Обединени патриоти” и второ – какъв ще е резултатът от европейските избори и дали ГЕРБ и ”патриотите” ще имат повече евродепутатски места от опозиционните партии БСП и ДПС.

Бойко Борисов се опитва по всякакъв начин да избегне скандалите, смята Лукарски. Това според него личи от действията му в последния момент при връщането на старите правила в Изборния кодекс за преференциите.

Именно това искаха от БСП, но вместо да се върнат в залата, те продължават да показват някакви действия, които приличат на предизборна пропаганда, коментира Лукарски.

Бившият председател на СДС каза и че в и в малката коалиция има доста пропуквания и проблеми, които са сериозни.

„То все още е възможно, но е малко вероятно към днешна дата. Първо – поради отворената покана на „Демократична България” и курса на сегашното ръководство на СДС натам, второ – очевидното нежелание на ЕНП да има коалиция, в която един евентуален депутат, не би било ясно дали ще седне в редиците на тази партия, или на някоя друга от европейското семейство и на трето място, ситуацията, която се развива в лагера на Патриотите и в тяхната тройна коалиция”, каза бившият председател на СДС.

Според него допирни точки с ВОЛЯ не би следвало да има:

„Още по мое време като председател, а и мисля, че сегашното ръководство е на това мнение, че не би следвало да имаме просто политически и принципни общи допирни точки с програмата на ВОЛЯ и с техния курс. „Да, България“ не е дясна партия и не изповядва десни принципи. ДСБ и СДС през годините винаги са били много по-близки, отколкото в момента са ДСБ и „Да, България”, коментира Лулкарски.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни