Connect with us

България

Блокада на властта: Председателят на НС Николай Минчев с COVID 19

Публикувана

на

След  заседанието при президента за македонската развръзка, което продължи 5 часа председателят на парламента Никола Минчев даде положителен резултат за ковид. Това значи, че всички лидери на държавата – президентът Румен Радев, премиерът Кирил Петков, лидерите на парламентарни групи и т.н. – са контактни. Което пък може да блокира държавното управление.

За заразяването на Минчев информира пресцентърът на парламента. Съобщението гласи, че след провеждането на Консултативния съвет за национална сигурност Минчев се е почувствал зле. Веднага си е направил тест, който е бил положителен за COVID-19. Пресцентърът уточни, че през следващите дни Минчев ще участва в заседанията на парламента дистанционно по електронен път при спазване на приетите от Народното събрание правила.

Успоредно днес положителен излезе тестът и на председателя на столичния общински съвет Георги Георгиев. „Днес се почувствах зле и си направих PCR тест, който даде положителен резултат за ковид. Затова в следващите дни ще бъда под карантина и ще се лекувам. Ваксиниран съм и се надявам да премина по-леко през вируса. Апелирам възможно повече хора да се ваксинират, за да излезем по-бързо от ковид пандемията. Пазете се, спазвайте мерките и бъдете здрави!“, написа той в социалните мрежи.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни