Connect with us

България

Бившата жена на Петьо Еврото: Със Сарафов и жена му бяхме близки, избирахме си заедно къщи в „Делта Хил“

Публикувана

на

Следователи, съдии, прокурори са били на хранилка при Петьо Петров-Петьо Еврото, обяви във втората част от интервюто пред Антикорупционния фонд бившата му съпруга Любена Павлова.

„На някои се даваше по 2, 5, 10. Имаше и по 20 000 лв. И следователи, и прокурори, и съдии. Имаше и полицаи, които взимаха пари. Някой има болни роднини, друг има деца и иска да израсне кариерно. Не всички са чисто корумпирани и боклуци. Имаше читави хора, които идваха със своите причини“, посочи тя.

В интервюто тя говори за схемата „Осемте джуджета“, за отношенията на Петров с бившия му колега Делян Пеевски, повтаря и вече известното от първата част на интервюто, че редовен клиент на прочутия ресторант е бил зам. главният прокурор Борислав Сарафов, че бившият ръководител на държавното обвинение Сотир Цацаров е правил много добри неща за хората.

Павлова разказа, че са били семейни приятели със Сарафов и съпругата му, виждали се често и даже ходили да си избират заедно къщи в баровския комплекс „Делта хил“ край село Кладница.

По думите й в ресторанта са идвали и членове на настоящия и на бившия състав на съдебния съвет. „Не помня физиономии. Който е идвал не за да вечеря случайно, съм го запомнила“, казва Павлова и потвърждава, че всички са били снимани и записвани.

 

В първата част на интервюто :

Бившата съпруга на бившия ръководител на столичното следствие Петьо Петров, известен с прозвището „Еврото“ – Любена Павлова, обвини заместник-главния прокурор Борислав Сарафов в участие в корупционни схеми, свързани с бившия ѝ съпруг. В същото време тя каза, че не е виждала никога главния прокурор Иван Гешев в ресторанта „Осемте джуджета“.Павлова каза това в интервю за неправителствената организация „Антикорупционен фонд“ (АКФ), публикувано в сряда. Думите ѝ са в противоречие с казаното от Борислав Сарафов в неделя, че Гешев многократно е ходил в ресторант „Осемте джуджета“ и е много близък с Петьо Еврото.

Петьо Петров е бивш следовател и основен персонаж в аферата „Осемте джуджета“, обект на едноименното разследване на АКФ от 2020 г. Тогава асансьорният производител Илия Златанов разказа, че е станал жертва на схема за изземване на част от бизнеса му, включително чрез заплахи от Петров, тогавашната му жена Любена и бившия съсобственик на охранителната фирма „Делта гард“ Димитър Спасов – Митко Каратиста.

Случаят стана популярен с името „Осемте джуджета“ заради тогавашното име на столичен ресторант, в който Златанов твърдеше, че нееднократно е бил приеман от Петьо Еврото.

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни