Connect with us

България

Билбордовете с гей двойки – толерантност или ЛГБТ пропаганда с европейски пари?

Публикувана

на

Билбордове във Варна, показващи прегърнати еднополови двойки в гръб, бяха вандализирани – залети с боя и надраскан, и в последствие и премахнати.

Срещу плакатите има и над 70 жалби на ден. Случаят предизвика широк обществен отзвук. Темата коментира пред bTV организаторът на кампанията Симеон Василев от фондация „Глас“, както и негови противници от иницитиативата „Поход за семейството“ и „Нов живот“.

„Тези плакати не противоречат по никакъв начин на установените правила за външна реклама. Тяхното сваляне и вандализиране е това, което е подсъдимо и неправомерно“, заяви Василев в ефира на медията. По думите му прегръдка между двама мъже не е нещо скандално или порнографско. „Целта на кампанията е да обърне внимание на дискриминацията и враждебността към хората с различна сексуална ориентация, а реакцията към този билборд доказва, че проблемът е много по-дълбок“, добави той.

Според Димитрина Иванова от сдружение „Нов живот“, която инициира кампания да се подават сигнали срещу билбордовете, те склоняват към разврат и блудствени действия и са в нарушение на Наказателния кодекс.

„Какво ще си помислят 2 малки деца? Детската психика е изключително уязвима“, изтъкна тя.

„Не е допустимо да имаме откровена пропаганда на хомосексуални отношения, и то да се прави по начин, чрез който постепенно това да ни бъде налагано като някаква норма“, каза и общинският съветник във Варна Костадин Костадинов.

„Това, което тези билбордове пропагандират, не е нормално. Ние нямаме нищо против хората с нетрадиционна сексуална ориентация, но не и това да се пропагандира. Кой какво прави в собствената си спалня, си е единствено и само негов личен проблем. По същия начин бихме били провокирани, ако видим билбордове с разголени жени“, подчерта той.

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни