Connect with us

Водещи новини

Без великденски надбавки за пенсионерите

Публикувана

на

Пенсионерите няма да получат великденски надбавки с пенсията си за месец април.

От Националния статистически институт съобщиха, че от 7-и до 20-и април хората в третата възраст ще получат традиционните месечни суми, но не и станалите вече традиционни допълнителни пари, които взимат за празника от години.

Изплащането на пенсиите този месец започва в нормалния график – от 7 април, петък, но без станалите традиция великденски добавки. По въпроса цари пълно мълчание от правителството, въпреки че във форумите и социалните мрежи сред пенсионерите това е основна тема на разискване. Традиция е добавките да се изплащат заедно с пенсиите преди Великден, но миналата година например имаше прецедент и бяха преведени на 15 април, тъй като решението бе взето късно.

В редовния график – от 7 до 20 април, ще се изплатят и преизчислените пенсии на работещите пенсионери. Става дума за около 300 000 души.

През март НОИ изплати дължимите суми на над 5300 души с възстановени и с удължен срок на плащане пенсии за инвалидност, наследствени пенсии и/или добавки за чужда помощ по експертни решения с изтекъл срок и със забава в медицинската експертиза за преосвидетелстване на лицата, съобщават още от осигурителния институт.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни