Connect with us

България

Бащата на Кирил Петков: Подцениха сина ми, а той се жертва за България

Публикувана

на

Бащата на икономическия министър Кирил Петков сподели в  социалните мрежи драматично послание в защита на сина си. Биологът се намеси в казуса за канадското гражданство на наследника си, което се превърна в основна атака срещу служебния кабинет в последните 10-ина дни. Петков-старши не спести остри изводи и отсече, че подобна жертва, каквато е направил Кирил, не би направил никой. Ето и постът на Петко Петков в социалните мрежи, което предизвика силна подкрепа от симпатизантите на министъра:
Петко Петков категорично заявява, че самият той никога не би направил жертвата, която е направил синът му – да се откаже от канадското си гражданство, тъй като страната на кленовите листа е направила за семейството му повече от българската държава и защото и двамата обичат тази страна.

Според него единствената причина Кирил Петков да се откаже от канадското си гражданство е за доброто на България. Бащата на икономическия министър е категоричен, че синът му в началото е бил подценен от опонентите си, а след това те са опитали да го вкарат в „техния клуб“.

Ето цялата публикация на Петко Петков:

Искам да кажа, че това, което жертва Кирил – да се откаже от канадското си гражданство – аз не бих могъл да направя. Канада е една прекрасна държава, която ни е дала много повече от българската държава, и двамата я обичаме много. Кирил намери сили в себе си и за доброто на България, направи своя избор и се отказа. В канадската практика няма такъв прецедент – някой доброволно да се откаже и после като кандидатства, да си го получи обратно.

Дано Господ помогне и неговата жертва не е била на вятъра.

Хронологията е следната. Отначало го подцениха. После той с усмивка спря милиардите на крадците, които от 30 години смучат от нашите пари. Те си помислиха – добре ще го приемем в нашия клуб и също ще ръфа кърваво месо от робите, но – изненада! Какъв е тоя? Не иска да ръфа, а иска да се бори за робите? Такъв не сме виждали. Трябва да го оваляме в лайна и да го изплашим.

Дотук така. Да видим как ще продължи!

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Advertisement

Facebook

Календар

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Advertisement