Connect with us

България

Банов: Записът на Йончева е подработен и нагласен

Публикувана

на

Записът срещу мен е пипан, подправен е със сигурност, нагласен е, фалшифициран е. Това заяви министърът на културата Боил Банов в ефира на Нова телевизия.

Този запис е компилация някаква от неща, които съм правил в десетки срещи, за мен той е подработен. Пипан е вътре. Подправен е със сигурност, той е нагласен. За мен този запис е фалшифициран, обяви Банов и попита „въобще има ли нещо автентично“. Обясни, че е водил десетки оперативки по този проект и че всъщност въобще не му е било работа да се занимава с този проект, но го поел заради отсъствието по болест по това време на министъра на културата тогава Вежди Рашидов.

Тези хора са схемаджии и изнудвачи! Една малка организирана престъпна група… Един работи вътре в администрацията, други – отвън. И така се печелят проекти, каза още министърът на културата Боил Банов в коментар на скандала със записите. Чрез тях левицата обвини Банов в корупция.

Записите са дело на двама души  – Ангел Ангелов(директор на дирекция „Европейски програми и проекти“ в министерството, който бил уволнен от тогавашния титуляр Вежди Рашидов ) и Иво Костов(консултант по европейски програми), които  министърът определи като организирана престъпна група.

Ангелов след уволнението в Министерството на културата е назначен в Министерството на образованието,  и правел същото и там. А именно – осигурявал на Костов вътрешна информация, така че последният да осигурява проекти, които да печелят съответните поръчки.

„При мен действат през трети лица. Изпращат ги, за да ми кажат, че ако не направя нещо, което искат, ще ме съсипят, ще ме унищожат, ще ми разгонят фамилията”, обясни министърът на културата.

Получих подкрепа от премиера Бойко Борисов, който ми каза „да не се предавам“. Само питам на мен къде ще ми учи детето, докато тече проверката на прокуратурата. И без това го подиграваха, че баща му е министър. Сега вкъщи ли да го прибирам да учи на частно?„, не скри емоциите си Банов.

„Това е страшна, непроверена помия: хванаха едни изнудвачи, взеха от тях една помия и ми я блъснаха на мен. Инфантилна стратегия… Интересно ми е дали Йончева се познава с тези изнудвачи”, коментира още Боил Банов.

И допълни, че цялата информация, която има по казуса, ще предаде на прокуратурата. „Жална ни майка на всички, ако социалистите така ще печелят избори и ще управляват държава”, каза още Банов. Той категорично заяви, че проектът за Ларгото е „добре изпълнен и законосъобразен”, въпреки че се случил доста трудно. Министърът каза още, че оставката му може да се счита за депозирана.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни