Connect with us

България

Баневи: Разследването срещу нас е „селска вечеринка“

Публикувана

на

В съдебната зала Евгения и Николай Баневи определиха като абсурдни обвиненията срещу тях. Според бизнесмена разследването срещу него, съпругата му Евгения и майка му е „като селска вечеринка“.

Той отрече възможността в международна банка, която е на борсата в Лондон, да може някой да вкара 600 млн. евро – изпрани пари. Всичко това Банев определи като пълен смях. На въпроса защо се е стигнало до тук, той препрати журналистите да потърсят отговор от властта. В този час спецапелативният съд решава дали да го пусне от ареста заедно със съпругата му Евгения .
След екстрадирането им от Франция миналата седмица на двамата беше наложена най-тежката мярка за неотклонение заради опасността да се укрият.
Според прокуратурата има риск двамата да се укрият заради високия им стандарт и съмненията, че разполагат с достатъчно сметки в чужбина заради обвиненията за длъжностно присвояване, данъчни престъпления и пране на пари на над един милиард лева. В първия си публичен коментар в съдебната зала миналия петък Евгения и Николай Баневи също определиха като абсурдни обвиненията, че от 2005 г. до ареста им в Ница, освен семейство, били организирана престъпна група, източила четири предприятия, а парите от престъпленията депозирали в офшорни сметки.
От вчера част от групата им официално е и майката на Николай Банев – Мария, на която прокуратурата отрежда важна роля в престъпното сдружение. Заради напредналата ѝ възраст тя е на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни