Connect with us

България

Арабаджиеви не се явиха пред съда в Испания

Публикувана

на

Испанският съд не насрочи дело за гледане на мярката за неотклонение на задържаните Ветко и Маринела Арабаджиеви, въпреки че те са в ареста от 7 март и 72 часа вече са изтекли, съобщи bTV.

Искането за задържане и за екстрадиция е отправено с европейска заповед от Специализираната прокуратура до испанските власти. В тази ситуация испанският съд е длъжен да информира само българската специализирана прокуратура за това каква е съдбата на семейството. Дори е възможно българските власти да бъдат уведомени ден преди тяхната екстрадиция. Това може да стане и след един месец.

Към момента няма и информация къде се намират задържаните съпрузи, въпреки отправеното запитване до всички съществуващи съдилища в региона, както и до Националния съд в Мадрид.

До момента дело за гледане на мярката на семейството не е насрочено. Възможно е решението дали да останат в ареста да бъде взето и без те да присъстват в съдебната зала.

Властите в Испания много бавно решават всички дела, но когато има искане за екстрадиция, практиката е да се дава разрешение.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни