Connect with us

България

Апелативният съд реши: Евгения Банева остава в ареста

Публикувана

на

Бизнесдамата Евгения Банева, която е обвинена за участие в престъпна група, присвояване, пране на пари и данъчни престъпления, остава в следствената килия. Това реши апелативният спецсъд, който потвърди ареста й от първата инстанция.

Според тримата съдии има доказателства по делото, че Банева е виновна за престъпленията, в които е обвинена. Те обаче упрекнаха прокуратурата, че е повдигнала обвинения на бизнесдамата за период, през който тя не е била изпълнителен директор на „Полимери“, за да присвоява пари.

Магистратите прецениха, че заради тежките обвинения срещу Банева на свобода тя може да извърши друго престъпление. Така накратко звучаха аргументите на съда да остави Банева зад решетките.

По-рано тя поиска да излезе на свобода, за да се грижи за трите си малолетни деца, които в момента били поверени на нейни роднини.Преди началото на съдебното заседание на 13 февруари, когато СНС я остави в килията Банева потвърди, че обмисля участие в предстоящите евроизбори. Може тук да се получи интересно – да си водя кампанията от килията, за да може да види обществеността в какви условия пребивават арестантите, които са презумирани като невинни до доказване на противното, заяви тогава Банева.

Семейството бизнесмени Николай и Евгения Баневи бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 г.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни