Connect with us

България

Андрей Райчев: Коалицията трябва да се освободи от Рашков, или потъва с него…

Публикувана

на

„Има провал на Рашков. Пореден, тежък провал на Рашков.“ Това коментира по бТВ социологът Андрей Райчев.

Според него вътрешният министър при ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова отново, както при предишни случаи не представял реални аргументи.

По думите му „Бойко Рашков демонстрира за пореден път възможността само да шуми“.

Акцията била с идеята, че ще се открие нещо повече при обиска, предполага още Райчев.

„Те (от Продължаваме промяната – бел. ред.) са в дилема – да подкрепят Рашков и да потънат с него, или да се освободят от него и малко да излязат от тази ситуация. Като гледам те тръгват да го подкрепят“, добави той.

Социологът определи случилото се като „символично насилие“ по логиката „отмъстете им поне някъде, като не можете да ги хвърлите в затвора“

„Борисов има някаква възможност да се скрие ли? Той е толкова известен, че няма къде да се скрие и в България, и в цяла Европа“, продължи той.

ГЕРБ печели от това – очевидно е, това ми показва интуицията. Опозицията е във фаза и се съживява, коалицията отслабва, отслабва и връзката ѝ с президента, смята още Райчев.

„Тази случка намалява доверието между партньорите, това не е акция на правителството, а на премиер и на вътрешен министър. Другите парньори научават от телевизията, представяте ли си какво унижение е това“, попита реторично той като определи случилото се в стил „Лъжливото овчарче“.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box

Популярни