Connect with us

България

Маринела Арабаджиева пророни сълзи пред съда: Искам в България, при внуците си

Публикувана

на

Къде да бягам, тук са ми и четирите деца, и петте внуци, заяви екстрадираната у нас преди ден Маринела Арабаджиева. Пред спецсъда, със сълзи на очи, тя помоли да бъде поставена под домашен арест. Съдиите обаче не се трогнаха и я оставиха в ареста след като намериха доказателства и за петте престъпления, за които са й повдигнати обвинения.

За първи път съм в такава институция и се надявам да се докаже невинността ми и тази на Ветко, каза още обвиняемата. И допълни: „ Минахме през целия ад на екстрадицията. Бяхме поставени в патова ситуация. Не бяхме призовани по делото, иначе щяхме да се явим“.

Бизнес дамата изтъкна пред съда, че е успешен човек. „Вижте какво постигнах за кратко време в хотела ни в София, в който никой не искаше да влиза. Този хотел е моята визитна картичка“, каза Маринела, визирайки хотела, който носи нейното име в столичния квартал „Лозенец“.

Адвокатката Ина Лулчева настоя клиентката й да бъде освободена под домашен арест. По-рано от прокуратурата обясниха, че пускането на Маринела може да попречи на разследването, тъй като в телефони, иззети от Арабаджиеви след залавянето им в имение край Барселона, били открити снимки с имена на свидетели. Така станало ясно, че хотелиерите знаели кои свидетели са разпитани и кои не с цел да им окажат евентуално въздействие.

Обвинителите изтъкнаха още, че Арабаджиеви разполагат с много средства по сметки в чужбина. От държавното обвинение се позоваха на информация от телефоните, иззети от Арабаджиеви след залавянето им в имение край Барселона. В тях били открити снимки с имена на свидетели. Така станало ясно, че хотелиерите знаели кои свидетели са разпитани и кои не, а според прокуратурата целта била да им окажат въздействие.

Защитата възрази с мотива, че прокуратурата се позовава на информация, която е част от разговори и консултации с адвокат, а те са конфиденциални. Обсъждането на защитната теза в никакъв случай не е подготовка за престъпление, категорична бе Лулчева.

Специализираната акция срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви беше проведена от специализираната прокуратура и ГДБОП в края на август миналата година, когато бяха претърсени хотел „Маринела“ и офиси на фирми.

Тогава бе задържан синът им Вълчо Арабаджиев. След като прекара 7 месеца в ареста, той бе освободен под парична гаранция от половин милион лева.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни