Connect with us

България

1000 доброволци търсят малкия Александър в Перник, търсят го и с кучета и термокамери

Публикувана

на

Издирването на 12-годишното момче, което изчезна вчера в района на Профилакториума в Перник, все още не е открито.

Служби на терен, термокамери, дронове, доброволци и родителите търсят малкия Александър. Периметърът в гората е покрит от служители на МВР, които издирват Сашко с кучета и термокамери.

„Включиха се хиляди доброволци от Перник и от София. Обхваната беше голяма част от града, но за съжаление няма резултат. Дано да е живо и здраво детето“, каза кметът на Перник Станислав Владимиров, цитиран от бТВ.

„Момчето е хиперактивно и родителите казват, че вече може да е навсякъде. Предвид това, че той е с аутизъм, не трябва да се крещи и да се вика, за да не се стресне допълнително, а да се подхожда по-внимателно и веднага да се сигнализират органите на МВР. Въпреки усилията на огромен брой служители на МВР, пожарна, на хилядите доброволци, които се включиха през цялата нощ, няма резултат. Дано днес да е добро времето и да позволи да се качи техника и да помогне за издирването на малкия Александър. Сигурен съм, че и днес много доброволци ще се включат, за което им благодаря, за да може издирването да бъде с щастлив край, дай Боже“, каза Станислав Владимиров.

Местните власти призовават всеки, който има информация или е видял детето, да се свърже с полицията в града. Момчето е с тежка форма на аутизъм.

Александър се страхува се от крясъци и агресивно поведение, казаха още родителите му. Ако времето позволява, в изидрването на детето ще се включи и хеликоптер. 

Образувано е досъдебно производство – проверка за отвличане на детето, съобщи новоизбраният за втори мандат директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов по БНТ.

„Към момента не знаем дали то действително е отвлечено или просто е изчезнало. Ние, все пак, трябваше да реагираме и да образуваме наказателно производство и най-близкия текст, единственото възможен, е да образуваме производство за отвличане. Това са разпоредбите на НК, който за съжаление не е актуализиран от много отдавна, каза още Сарафов. Той уточни, че майката на детето не живее с него, то е оставено на грижите на баща си, който пък има двигателни затруднения.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни