Connect with us

Спорт

Шампионска титла на Петър Стойчев в Антрактида

Публикувана

на

Българският плувец Петър Стойчев покори ледените води на Антрактида и записа пореден исторически успех в кариерата си.

Той преплува 1000 метра в конкуренцията на 15 плувци от девет държави и се окичи с шампионската титла. Сняг, минусови температури, ледени води 0.8 по Целзий не препънаха бившия носител на Световната купа и световен шампион по плуване.

Стойчев измина дистанцията за 11:08.31 минути. Накрая той дори реши да направи шоу за хората, които гледаха състезанието от кораба, като преплува финалните метри с бътерфлай.

“Много съм щастлив и доволен от себе си. Имаше леко напражение в последните дни заради постоянното отлагане на старта, но ето че вече всичко е в историята и слава богу, българин е шампион на Антарктида в първото състезание. Изобщо не мислех за друго, освен да победя и вдигнах темпото от самото начало. Не исках да рискувам и да се решат нещата в последния момент. Затова си казах, че трябва да бъда силен и бърз от първата секунда. Накрая и малко шоу им направих, като видях, че съм напред с разлика, реших последните метри да ги финиширам на бътерфлай за радост на хората на кораба. Важното е, че всичко мина както трябва. Преди да вляза във водата температурата на тялото ми беше 37.3 градуса, като стъпих на лодката веднага я измериха и термометъра показа 30.8 . Пулсът преди старта бе 92 удара в минута, а след това в еуфорията забравих да го измеря. Но бързо се възстанових и сега се чувствам прекрасно. Това е една от най-големите ми победи в цялата кариера. Само на Антарктида не бях плувал, а сега вече съм първият победител в маратонско плуване на Седмия континент“, сподели по сателитната връзка българският шампион.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни