Connect with us

Спорт

Часът на битката удари: Кобрата срещу Джошуа (На живо)

Публикувана

на

Кубрат Пулев се изправя срещу Антъни Джошуа в спор за световната титла в тежка категория на професионалния бокс. Срещата е в зала „Уембли“ в Лондон, като на трибуните има само 1000 зрители.

Това е най-големият сблъсък в историята на българския бокс, като за втори път в кариерата си Кобрата има възможността да се изправи срещу актуалния носител на шампионските пояси на IBF, WBO и WBA, за да пробва да ги заслужи. През 2014-а той не успя срещу Владимир Кличко.

Кубрат Пулев си заслужи мечтания сблъсък с Джошуа още през 2017 г., но заради контузия трябваше да се откаже.

В досегашните си кариери и двамата имат само по една загуба. AJ е с 24 битки зад гърба си, 23 победи, 1 загуба и 21 нокаута. Единственото му поражение дойде през миналата година от мексиканеца Анди Руис-младши.

Кобрата пък загуби именно от Кличко, а иначе от 29-те си професионални мача 14 е приключил с нокаут.

Двамата боксьори вече са в залата и се подготвят за излизането си на ринга.

https://www.facebook.com/TervelPulev/videos/2829896763912618

Минутите преди двубоя

Дългото чакане най-сетне приключи. Кубрат Пулев най-сетне ще се изправи очи в очи с Антъни Джошуа на боксовия ринг. След като това не се случи през 2017 година, когато българинът се контузи, както и през юни тази година, след като пандемията осуети този двубой, битката най-сетне ще се състои и Пулев ще направи опит да завоюва световната титла в тежката категория на професионалния бокс.

Кобрата вече има опит в подобен двубой, макар и горчив, след като през 2014 година отстъпи на “Д-р Стоманен Чук” – машината Владимир Кличко. За шест години най-добрият ни професионален боксьор вероятно си е взел поука и е направил нужните изводи, а сега е готов да оспорва трона на Антъни Джошуа, който държи световните титли на WBA, IBF, WBO и IBO.

И двамата имат само по една загуба в професионалната си кариера, като тази на Джошуа е от Анди Руис.

“Чувствам се великолепно. Важнят момент за мен дойде. Имам много енергия, готов съм. Готов съм за битка. Уча се от грешките си. Готов съм. Надявам се, че тази вечер ще сбъдна мечтата на баща ми. Гладен съм за успех”, каза Пулев в интервю за Sky Sports след пристигането си в залата.

Малко след това камерите отново уловиха подготовката на Кубрат и той изглеждаше наистина спокоен. Срещата ще бъде изгледана от легендата на професионалния бокс Флойд Мейуедър, който вече е в залата.

Преди това бяха изиграни шест други мача, а шоуто Джошуа – Пулев може да се наблюдава онлайн в платформата DAZN.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Advertisement

Популярни