Connect with us

България

Спецпрокуратурата разследва Миню Стайков за измама на евросредства в размер на 7 млн. лв

Публикувана

на

Дъщерята на търговския директор на „Винпром – Карнобат“ Емил Пилев, е задържана в рамките на вчерашната спецакция срещу злоупотребите с европейски пари по програмата „Млад Фермер“.

Бизнесменът Миню Стайков поиска отвод на наблюдаващия спецпрокурор Ангел Кънев, тъй като бил предубеден и не можел да бъде обективен при водене на разследването. По думите му, прокурорът е купувал земеделски земи в района на Поморие, Елхово и Тополовград от фирми, близки до собствениците на конкурентен винпром. Това, според него, е конфликт на интереси.

Справки в регистрите показват, че сделките на прокурора Ангел Демирев Кънев са осъществени. Прокурорът заяви, че няма да си направи отвод от разследванията.

„Нямам право сега давам обяснения. След като се изкажат от прокуратурата ще ви обясня всичко“, заяви Ангел Кънев.

В едното селата – Козичино, хората казаха, че не са чували за Ангел Кънев нито като прокурор, нито като собственик на земи.

Междувременно днес се проведе спецакция в София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас на Спецпрокуратурата, ДАНС и МВР по повод разследвани измами с европари. Според разследващите в центъра на измамата е бизнесменът Миню Стайков. Дъщерята на търговския директор на „Винпром – Карнобат“ Емил Пилев е сред задържаните, съобщава Нова тв.

Миню Стайков е в ареста от септември 2018 година, когато му беше повдигнато обвинение за производство на цигари без платен акциз. Още тогава от прокуратурата казаха, че името му е свързано и със злоупотреби с европари по земеделски програми.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Advertisement

Популярни