Connect with us

България

Сашо Диков се кандидатира за шеф на БНТ

Публикувана

на

‘Новината е тази, че се кандидатирам за шеф на БНТ. Работил съм там 15 години, цялата ми 40-годишна биография е ясна, без никакви тъмни петна. Претендирам, че такава биография, по силата на моята наивност, няма кой и как да извади. Претендирам също и за абсолютно чист професионален морал“, това заяви един от най-известните журналисти в България Сашо Диков пред.

Ако министър-председателят Борисов разсъждава като един друг министър-председател Иван Костов, да си сложи за шеф на БНТ една негова съратничка, каквато е Лили Попова и ако иска да си сложи такъв като Коко Каменаров, ще види докъде ще го доведе. Ако министър-председателят Борисов разсъждава трезво, той би трябвало да знае, че една телевизия като БНТ, ръководена от мен, първо ще бъде на него страхотен коректив, но коректен, честен и професионален такъв“, каза още Диков.

Според мен СЕМ ще бъде поставен на изключително тежко изпитание в този избор. Зад мен освен биографията ми, никой друг няма. Не съм търсил подкрепа от никого, включително и не мисля да търся подкрепа от никого, най-малко пък от политици. БНТ трябва да се превърне в еталон за смела, честна и професионална журналистика. Не може да спираш предаване като на Валя Ахчиева и да не даваш никаква причина за спирането сума ти време. От снощи, снощи в последните новини, Бойко Борисов атакува Радев и отговорът, който Радев му даде го няма в новините на БНТ, ето това искам да го махнем“, допълни Сашо Диков.

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни