Connect with us

България

„Рога и копита“: Депутатите изхарчили 13 473 лв за ловното изложение в Залцбург

Публикувана

на

Колко струва на българските данъкоплатци  екзотичната екзкурзия на депутатите в Залцбург?  За командировката и посещението на ловното изложение сумата, която е изразходена е 13 473 лв, изичисли разследване на bTV.

Представители на ДПС и „Обединени патриоти“ също са пътували на командировка до Залцбург на Изложението за по лов и риболов, на което са били и депутатите от БСП. Taка общо народните представители, които са посетили изложението са четирима. След като БСП за трети път излезе от парламента, двама нейни депутати нарушиха бойкота на собствената си партия и отидоха в командировка в чужбина. Те бяха на ловно-рибарско изложение в Залцбург.

Утвърдените разходи за депутатът Иван Иванов от БСП са 1382 лева за самолетен билет, за хотел са отишли 1308 лева, а командировачните му са били 342 лева. Общо сумата е малко над 3000 лева.

По сходен начин изглежда сметката и за другия народен представител от БСП – Йордан Младенов. При него особеното е, че са му одобрени и вътрешни разходи на стойност 60 лева за транспорт.

От БСП отказаха среща с двамата депутати, но заявиха, че те лично ще поемат разходите за тези пътувания. Скандално е и присъствието на изложението на Александър Сабанов от ВМРО, чийто полет струва 2133 лв. За хотела му са платени 1635 лева, командировачните отново са в същия порядък – около 300 лева. Неговата командировка вече е отчетена в парламента, общо разходът е 4110 лева за пътуването.

Депутатът от ДПС Бюрхан Абазов се доближава като похарчена сума до колегите си от БСП. Общо похарчената сума за командировката на четиримата депутати до Залцбург на Изложението за лов и риболов е 13 473 лева.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни