Connect with us

COVID-19

Президентът Румен Радев под доброволна карантина заради контакт със заразен

Публикувана

на

Главният секретар на президента Димитър Стоянов е с положителен тест за коронавирус от днес, съобщават от пресцентъра на президентството. Димитър Стоянов е в отпуск от 26 октомври, а последният му контакт със служители в президентската институция е от 23 октомври.

За положителния тест за коронавирус е уведомена Столичната регионална здравна инспекция. Според правилата, установени от здравния министър, Радев трябва да остане в изолация 10 дни. Нещо, което не направи преди 10 дни, заради контакта си с болния шеф на ВВС.

Тогава Радев се опрадва, че има два отрицателни PCR, а и РЗИ го сложи под карантина заради внезапното му връщане от Талин за по-малко за денонощие. Това решение коства поста на шефа на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев. Вчера карантинираният премиер Борисов изригна, че законите не важат за Радев, сякаш е извънземен и нареди на правосъдната министърка Ахладова да докладва в Брюксел поведението на президента.

Президентът и служителите, с които е бил в контакт, преминават в самоизолация и дистанционен режим на работа до предписание на Столичната регионална здравна инспекция, съобщават още от прессекретариата на държавния глава. Взети са всички мерки за нормалното функциониране на президентската институция.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни