Connect with us

България

Депутатите се събират извънредно за поправки в закона за извънредното положение

Публикувана

на

Парламентът се събира извънредно днес заради ветото на президента върху част от Закона за мерките при извънредно положение. 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свика депутатите за пленарно заседание от 13 часа, сутринта правната комисия ще преразгледа върнатите текстове. 

Текстовете за мерки срещу спекулата ще отпаднат, ще бъдат редактирани текстовете в него, които предвиждат глоба от 1000 до 3000 лв. и до 3 г. затвор за „предаване по радио, телефон или по друт начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога или и невярна информация за разпространението на заразна болест”, обяви вчера премиерът Бойко Борисов. 

Румен Радев връща текстове, според него крайно ограничителни и които може да останат в действие и след извънредното положение. Tакъв според президента е текстът за спекулата на цените, предложен от БСП. По думите на Радев вносът на продукти и животоспасяващи лекарства става невъзможен. Друг текст, върху който държавният глава налага вето, е за невярна информация за разпространението на заразна болест.

Президентът определи и като недостатъчно конкретни и разпоредбите за правомощията на армията. Радев поиска и по-сериозни мерки за най-уязвимите.

Президентът призова депутатите да вземат под внимание мотивите му при гласуването.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни