Connect with us

България

Цвета Караянчева се завръща в завода: мисля за машините и мириса на масло…

Публикувана

на

Бившият председател на 44 Народно събрание Цвета Караянчева планира да се върне към професията си на машинен инженер, след като не успя да се класира за нов депутатски мандат.

Караянчева обяви пред bTV, че й идват „мисли за производството, за машините и за мириса на масло“ и се самоопредели като „нелош“ специалист.

До 2009 г. тя е председател на Съвета на директорите на компанията „Формопласт“ в Кърджали, която произвежда шприцформи за пластмасови изделия.

Караянчева напуска позицията в управлението на завода, след като е избрана за народен представител от ГЕРБ. Оттогава до края на мандата на 45 Народно събрание тя беше неизменна част от парламентарната група.

Разпределението на мандатите след изборите на 11 юли обаче беше такова, че ГЕРБ изгуби единственото си депутатско място от Кърджалийския избирателен район.

Сега тя обяви, че е важно „да си в живия живот, да не си в канцелария, да направиш нещо със собствените си ръце“.

Караянчева се обърна от екрана към Мая Манолова, като заяви, че не заводът й не произвеждал поцинковани кофи, а „високотехнологична инструментална екипировка за пластмасови изделия – включително хемодиализни апарати“.

„Ако Мая Манолова не е депутат и не е омбудсман, не знам къде ще работи“, беше коментарът й.

Въпреки резултата Цвета Караянчева обяви, че не смята ГЕРБ за победена партия, щом изостава от първата политическа сила „Има такъв народ“ с 0,5%.

Тя повтори обвиненията си срещу членовете на служебното правителство за това, че са подлагали активисти на ГЕРБ на репресия чрез арести и уволнения, и са „изплашили“ избирателите на партията.

Караянчева препоръча на „Има такъв народ“ да търсят подкрепа за съставяне на нов кабинет от парламентарните групи, вместо „по рекетьорски начин да налагат своите хора“.

Тя не изключи вероятността ГЕРБ да води преговори с депутатите на Слави Трифонов.

„Не искаме да има трети кръг на избори. Хората са изтощени. Избирателната активност е ниска. Нека на 21 юли политическите сили да седнат и да разговарят“, каза тя.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни