Connect with us

България

„Маркет Линкс“: Мая Манолова води с 1.5 % пред Йорданка Фандъкова

Публикувана

на

Мая Манолова има лека преднина в процента на доверие спрямо настоящия кмет на София Йорданка Фандъкова, като за бившия омбудсман биха гласували 27,4%, а за кандидата на ГЕРБ и СДС – 25,8%.

Това показват данните от експресно проучване на агенция „Маркет линкс“, направено по поръчка на bTV сред 500 лица над 18 г. Сондажът е реализиран в периода 23 – 28 септември в София по метода на прякото лично интервю.

Трети се подрежда кандидатът на обединението от партии „Демократична България“ Борислав Игнатов, като за него заявяват, че ще гласуват 10,9%.

Борис Бонев, който е кандидат на „Спаси София” се радва на доверие сред 4,4% от анкетираните в София. На пето място с 2,2% е класиран Ангел Джамбазки.

Относно гласуването за общински съвет, 25,7% биха гласували за ГЕРБ, 14,8% за листата на БСП, а за „Демократична България“ почти толкова, колкото и за кмет – 10,5%.

Освен тях ВМРО събират 3,7% подкрепа. За кандидатите за общински съветници на някоя от другите партии гласа си биха дали 4,9%, а 34,2 на сто все още не знаят как ще гласуват.

Общо 57% от жителите на София заявяват категорично, че ще гласуват на изборите за кмет на столицата на 27 октомври. Категорично няма да гласуват 5,8%, докато 12 на сто не са решили. 21,8% от запитаните са отговорили, че по-скоро биха гласували, за 3,8% от хората е по-вероятно да не гласуват.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни