Connect with us

България

Главният прокурор: Васил Божков е канонизиран от медии, близки до подсъдимите Донев и Прокопиев

Публикувана

на

„Божков сега е канонизиран от медиите, свързани с подсъдимите Донев и Прокопиев. Докато хора като Божков, Бобоков и други се канонизират, ще живеем така, както живеем в момента. А такива хора се канонизират, не защото са харесвани, а за щото плащат”. Това заяви главният прокурор Иван Гешев при посещението си в Гоце Делчев след спецакция срещу битовата престъпност, проведена в града и близки села.

Обвинител N1 коментира и изявлението на бизнесмена Пламен Бобоков, че е имал чат с премиера Бойко Борисов, като… да не знае да е имал такъв (въпреки че прокуратурата разпространява почти всеки ден есемес комуникацията на Бобоков с отбрани лица, в т.ч. и днес – с Rumen Radev). Все пак, Гешев направи нещо като индиректно признание.„Не съм видял какви чатове е извадил обвиняемият Пламен Бобоков, защото не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими лица“, каза Гешев в Гоце Делчев.

Той допълни, че към момента няма нови обвинения по делото „Бобокови“.„След като той смята, че е нормално да комуникира с президента, явно е нормално и с премиера“, заяви Гешев.

И допълни„Анализът на мобилните устройства е над 260 GB, „Война и мир“ е около 5 GB. Продължава анализът на събраната информация. Знам, че има информация за всякакви лица, на всякакви позиции в държавата. Бобоков е признал, че съществува задкулисие и той участва в това задкулисие. Говорил е за връзки и как се осъществява влияние. Той е признал за паралелна държава, в която, едва ли не, той участва“.

Гешев пак пожела да си каже, че „прокуратурата се бори с хора с пари да си купуват медии, политици и партии, за да крадат безнаказано“. А обвиняемите могат да имат различни версии, за да се оправдаят.„Версии, че са били дисиденти и са започнали от „Магурата“ (главният прокурор визира изказване на Васил Божков – б.р.). Аз не си спомням г-н Желю Желев и г-н Дертлиев да са започнали от „Магурата“. Могат да излязат с версия, че са водели протестите срещу мръсния въздух в Русе, други залагат някакви теории за джуджета (разследването на Антикорупционния фонд, наречено „Осемте джуджета“ – б.р.), не дай си Боже, да стигнат и до десет малки негърчета“, каза още главният прокурор.

Той коментира, че всички осъдени престъпници твърдят, че са невинни и репресирани от прокуратурата, а присъдите им са резултат от съдебна грешка или фалшифицирани доказателства.

В Гоце Делчев се провежда специализирана акция срещу битовата престъпност.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни