Connect with us

България

Бойко се „намеси“ и в демографския взрив на Африка

Публикувана

на

Не може само Старият континент да носи отговорност за тежкото положение на хората в Африка. Който огладнее, тръгва към щедрата на социални блага Европа. Либералният елит на Стария континент е отворил широко границите и пуска всякакви хора. Такива били европейските ценности – местното население да работи до припадък и да плаща непосилни данъци, а пришълците да вземат пари наготово. Или срещу разплод и създаване на още безполезни същества.Българският премиер Бойко Борисов даде „рецепта“ за пресичане на евентуална нова вълна от имигранти в Европейския съюз по време на лекция пред дипломати от Мароко на тема „Ролята на България за европейската интеграция на страните от Западните Балкани в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС“.

Борисов заявил, че има заплаха от 40 млн. икономически мигранти от Африка да залеят Европейския съюз.

„Африка трябва да акцентира на образованието и намаляването на раждаемостта“, смята Борисов, който бил предупреден от „колегите“ от Мароко, че има реална опасност 40 млн. души да тръгнат по маршрута Африка-Европа, само заради климатичните промени.

Той не пропусна да се похвали с „нулев миграционен натиск“ на българската граница, но по думите му единственият начин да не тръгне нова вълна от мигранти е да се направи така, че хората в Африка да останат там, да работят и да се вдигне БВП на страните там.

„Трябва да се акцентира на образование и намаляване на раждаемостта. Иначе Европа ще се счупи“, категоричен бе Борисов.

От Мароко министър-председателят изрази и остра позиция по повод конфликта Русия- Украйна. Късно вечерта в четвъртък Борисов настоя за спешно решаване на кризата и предупреди, че напрежението може да ескалира сериозно и дори да бъде заплаха за България.

„За нас, като съседи и на двете страни, а Черно море ни прави такива, този конфликт е изключителна заплаха. Може да възникне страховит конфликт в Черно море и в региона. Повярвайте ми, в този регион може да се повторят събитията от бивша Югославия. Има абсолютно всички предпоставки. Да се върнат моряците, да се върнат корабите, да се спазват споразуменията и да не се допуска повече“, каза Бойко Борисов.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни