Connect with us

Топ тема на деня

Ахмед Доган към разочароаните: Простете

Публикувана

на

Почетният председател на ДПС – Ахмед Доган, който изключително рядко се появява в медийното пространство, направи лично обръщение към членовете и симпатизантите на партията по повод изборите за ЕП. Обръщението е публикувано на сайта на Движението за права и свободи, както и в страницата на Доган във фейсбук.

Изявлението на Доган е насочено към младите хора и съдържа извинение към разочарованите от минали грешки. Посланието му е да няма вътрешно разделение в партията.

Ето целия текст на обръщението:

„Скъпи съмишленици!

Тези евроизбори за Европейски парламент са изключително важни за ДПС, защото трасират пътя за доброто ви представяне на следващите местни и парламентарни избори в България.  Политическият код на ДПС се основава на постоянното подмладяване и непрекъснато движение към по-добри условия на живот с по-голяма свобода, отговорност и толерантност. От възникването си ДПС винаги е залагало на младостта и бъдещето. Затова се обръщам към разсърдените и разочарованите: ако има допуснати грешки в близкото минало – Простете! Каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си и да спъваме развитието на младите хора да живеят по-свободни в един по-добър свят, който те имат куража да изградят за себе си. Този избор на визия за развитие е техен. И ако искаме да имаме европейски път на развитие, ние трябва да ги подкрепим и насърчим! Пожелавам ви да постигнете пълна мобилизация и успехи, които да ви удовлетворят! Бъдете благословени! Винаги ваш: Ахмед Доган“

Ахмед Доган е основател и дългогодишен лидер на Движението за права и свободи. През 2013 година, по време на VIII национална конференция на ДПС в НДК, той официално се оттегля от активната политика и заема поста „почетен председател“ на партията. Оттогава той се появява изключително рядко. В края на всяка година той прави традиционен прием за елита на ДПС в т.нар. „Боянски сараи“, в които държи речи за бъдещето на организацията и нейното място в българската и европейска политика.

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни