Connect with us

България

ПП-ДБ обяви водачите на листи

Публикувана

на

Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) определи водачите на листите си за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Водачи в София са съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков (23 МИР), предсетдателят на „Да, България“ Христо Иванов (24 МИР) и депутатът Христо Петров (25 МИР).

Бившият премиер Николай Денков очаквано води две листи – във 2 МИР Бургас и 30 МИР Шумен, както и бившият финансов министър Асен Василев – 16 МИР Пловдив и 29 МИР Хасково.

Сред поставените на първо място в листата за парламентарния вот не присъстват Бойко Рашков, ген. Атанас Атанасов и Лена Бориславова. Те все пак ще участват в листите, но на други избираеми места.

Кирил Петков освен софийска листа на ПП-ДБ, води и пернишката. Втори в миньорския град е Бойко Рашков – най-вероятно Петков ще стане депутат от София, за да освободи място за Рашков. В столицата водачи на листи, освен Петков, както винаги са Христо Иванов и Христо Петров – Ицо Хазарта. За отбелязване е, че на водача на ДСБ Атанас Атанасов не е поверено водещото място в нито една листа. Последния път той се състезава в Кърджали, където се провали, и влезе от софийска листа, както се очаква да стане и сега.

Николай Денков е водач в Бургас, където на предните избори водеше Константин Бачийски, който напусна ПП-ДБ. Бившият премиер традиционно ще води и в Шумен. Асен Василев, освен в Хасково, където е винаги, ще поведе и в Пловдив, вместо Никола Минчев, който сега оглавява листата на ПП-ДБ за евровота. В евролистата, освен Минчев, влизат Стефан Тафров, Даниел Лорер, Деница Симеонова, Радан Кънев, Христо Петров и др. Интересно е, че на бившия икономически министър Богдан Богданов са поверени две водачески места – в Плевен, вместо отцепилия се Радостин Василев, и в Пловдив област, където преди се състезаваше Росен Костурков.

Т.нар. лидерски избирателен район – 25-и софийски, ще сблъска Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Слави Трифонов, Костадин Костадинов, Христо Петров – Хазарта и Васил Божков. Интересно ще е и в Благоевград, където като водачи се надпреварват Росен Желязков, Делян Пеевски, Корнелия Нинова, Андрей Цеков и Тошко Йорданов.

Вижте всички водачи на листи за предстоящите парламентарни избори:

 1. Благоевград – Андрей Цеков
 2. Бургас – Николай Денков
 3. Варна – Даниeл Лорер
 4. Велико Търново – Людмила Илиева
 5. Видин – Любен Иванов
 6. Враца – Деница Симеонова
 7. Габрово – Явор Божанков
 8. Добрич – Ивайло Мирчев
 9. Кърджали – Радослав Милев
 10. Кюстендил – Георги Стамов
 11. Ловеч – Искрен Арабаджиев
 12. Монтана – Ванина Вецина
 13. Пазарджик – Ивайло Шотев
 14. Перник – Кирил Петков
 15. Плевен – Богдан Богданов
 16. Пловдив – Асен Василев
 17. Пловдив област – Богдан Богданов
 18. Разград – Антоанета Цонева
 19. Русе – Мартин Димитров
 20. Силистра – Богомил Петков
 21. Сливен – Татяна Султанова
 22. Смолян – Михал Камбарев
 23. София – Кирил Петков
 24. София – Христо Иванов
 25. София – Христо Петров
 26. София област – Александър Симидчиев
 27. Стара Загора – Радослав Рибарски
 28. Търговище – Илина Мутафчиева
 29. Хасково – Асен Василев
 30. Шумен – Николай Денков
 31. Ямбол – Мирослав Иванов

vlastta.bg

 

 

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни