Connect with us

Свят

Невинно осъден: 21 милиона долара за 39 години в затвора

Публикувана

на

Мъж, който прекара 39 години в калифорнийски затвор заради двойно убийство, но впоследствие се оказа невинен, ще получи 21 милиона долара обезщетение, предаде Франс прес.

Крейг Коули винаги е твърдял, че е невинен, но през 1978 г. беше признат за виновен по обвинения в убийството на бившата му приятелка, 24-годишната Ронда и 4-годишния й син Доналд. Две години по-късно Коули, който е ветеран от войната във Виетнам, получи доживотна присъда без възможност за освобождаване. Той трябваше да изчака почти 40 години, за да бъде освободен. Коули беше помилван от губернатора на Калифорния, след като ДНК експертиза доказа невинността му. Днес той е на 71 години.

Коули постигна споразумение с властите в Сими вали, Калифорния, в съответствие с което ще получи 21 милиона долара обезщетение. „Макар че никаква сума не може да компенсира преживяното от Коули, това споразумение е добро решение за него и нашата общност – отбелязаха властите. – Цената на евентуален съдебен процес щеше да е астрономична.“

Крейг Коули е бил осъден въз основа на показанията на съсед, уверил, че видял автомобила му да напуска местопрестъплението. Двете жертви са открити мъртви в леглата си, като младата жена е била бита, изнасилена и удушена, а синът й – удушен.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни