Connect with us

България

Ицо Хазарта показа среден пръст на ГЕРБ в НС, извини се, но не съвсем

Публикувана

на

Поведението на депутата от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта предизвика гняв сред опозицията в пленарната зала.  Причината – той показа „среден пръст“ в НС. Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова поиска той да бъде наказан с порицание.

„Току що станахме свидетели на още една отвратително грозна демонстрация. Ваш колега от вашата парламентарна група показа изключително неприличен жест към народните представители. Това е груба и просташка демонстрация. Моля да уведомите г-н Петров, че не се намираме в кръчма, в която той обичайно се намира, за да пее, а сме в Народното събрание и това е недопустимо нито в пленарната зала, нито срещу герба и знамето на България и ЕС, нито на дата като 2 юни“, заяви депутатката.

Жестът на Ицо Хазарта бе провокиран от това, че от местата си в пленарната зала депутатите от ГЕРБ вдигнаха листове с надпис „оставка“ по време на изслушването на Константинова. След проверка на записите от залата, председателстващият заседанието наказа депутата от ПП – със „забележка“. Самият Христо Петров се извини от парламентарната трибуна, че си е позволил жеста в Народното събрание.

„Моля да бъда извинен от хората, които са се почувствали засегнати и оскърбени, и да напомня, че аз сравнително рядко взимам думата тук, защото мисля, че времето на българския парламент е ценно. Извинявам се на хората, които са се почувствали по някакъв начин оскърбени, а що се отнаса до хората, към които съм показал този жест, мисля, че това е най-малкото, което трябва да ви бъде показано“, заяви той, визирайки депутатите от ГЕРБ.

„Надяваме се, че ще започнете да водите обективно и да налагате наказания, и то заслужени, на хора от вашата парламентарна група, затова че показват средни пръсти на останалите, а през това време с доволна усмивка сами се снимат. Това нещо става, едва ли не, с голямо задоволство за добре свършената работа в пленарна зала. Ние от „Възраждане“ считаме, че това е всичко друго, но не и добре свършена работа или нормално държание на народен представител. Така че, моля, знаете го кой е, известен е повече със сценичния си прякор, отколкото с името си, наложете заслуженото наказание“, заяви от трибуната Ангел Георгиев от „Възраждане“.

Той добави, че нещата в групата на ПП излизат извън контрол: „Почва да става като рецидив – всеки ден става нещо ново. Виждаме, че има какви ли не индивиди. Някои, може би, с фетиш към вратовръзките.“

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

октомври 2022
ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Advertisement