Connect with us

България

Христо Иванов: Борисов продължава да охранява бясното куче на Пеевски – Иван Гешев

Публикувана

на

„На България не ѝ трябва нова Конституция, а конкретни неща да се променят в настоящата. Протестът иска оставка и отговорност на Гешев. Пред всичките си европейски партньори сме се ангажирали да въведем процедура за освобождаване на главния прокурор и това го няма в предложенията на Борисов: Той продължава да охранява бясното куче на Пеевски – Гешев. Цялата игра е печелене на време и подмяна“, заяви пред bTV лидерът на „Да, България!“ Христо Иванов.

„Нас ни хвърлят в тотално друг мач, с желание да сменят дневния ред. Направеното от Борисов е престъпление към младите хора. В следващите няколко години, вместо да правим модернизация, вместо да преминаваме към новата технологична реалност на икономика, на енергетика, ще се занимаваме с ченгета като Красимир Каракачанов, Георги Марков, хора като Близнашки и т.н. Това е абсолютно безсмислено“.

Според него „хората искат механизъм, по който ИванГешевци да не са възможни. Борисов не смее да предложи подобно нещо. Хората искат да си упражнят правото на избор, вместо това им се предлага настоящият изпразнен от съдържание парламент, той да им каже каква да е промяната. Това е циментиране на статуквото“.

За първи път виждаме Борисов да чете. Изглежда като човек притиснат в ъгъла, принуден да обслужва Пеевски като му осигури политическо време и възможност за оцелява. Борисов губи и, както при играта на карти, изгася свещите и обръща масата. В този парламент няма авторитети в нито една област. Той е гумен печат на Пеевски – каза още Иванов. – Но Борисов не е глупак, той си дава сметка за това, което прави, Борисов е принуден да обслужва позорната необходимост на Пеевски да спечели политическо време, за да се прегрупира. На Росенец се видя, че хората искат да счупят страха. Хората ще се приберат от улицата, само когато бъдат чути. Те имат конкретни искания. Борисов слиза от сцената позорно, като лице на подмяната и окопаващото се статукво. Има един прост механизъм, измислен от пет хиляди години и той се казва избирателната урна. Дали протестът е родил лидерство и програма, има един единствен начин да се разбере: изборната урна. Чрез нея хората ще определят това, а не Борисов да им го обяснява по телевизора и да тропа по масата. Борисов обаче праща България в политическо безвремие“, заяви още Христо Иванов.

В заключение той се обърна към управляващите с думите: Как не ви е срам?

vlastta.bg

 

Facebook Comments
Advertisement

Facebook

Календар

септември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Advertisement