Connect with us

Видео на деня

Хор на Исакиевския събор възпя мечтата за унищожаването на Вашингтон (ВИДЕО)

Публикувана

на

Руски Хор в Санкт Петербург предизвика полемика с представянето на сатирична песен от съветската епоха за ядрена атака на подводница срещу Съединените щати, съобщава руският сайт „The Moscow Times“.

Санктпетербургският концертен хор е изпълнил песента „На подводна лодчица или за заплатата на военослужещите“, написана още през 80-те години.

Това се е случило в Исакиевския събор (най-голямата църква в Санкт Петербург) по време на концерт, посветен на Деня на защитника на отечеството, празника на въоръжените сили на Русия на 23 февруари.

Част от текстът на песента гласи:

„На една подводничка с ядрено двигателче
и дес’тина бомбички по стотина мегатона
пресякох Атлантика и извиках на мерача:
Петров, прицели се в град Вашингтон.

Прости ни, Америка, хубава Америка,
но преди 500 години напразно те откриха“…*

Концертният хор на Санкт Петербург е забранил опцията за коментари на страницата си в социалните медии, след като тя била наводнена от възмутени потребители, съобщи „Асошиейтед прес“.

Във вторник хорът отхвърли критиките като „отблъскващи“ и защити представянето си като вярно на оригинала.

Ние не пренаписваме текстовете в името на политическата коректност или международното положение“, се казва в изявлението.

Видеото се появи по същото време, когато руската държавна телевизия посочи няколко военни съоръжения в САЩ, които могат да бъдат цели на Русия в случай на ядрена война.

„Честно казано, не биваше да я пеят в Исакиевския събор – коментира Андрей Козловски, автор на песента. – Нищо добро няма да излезе от това“, добави той, цитиран от сайта „Фонтанка“.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни