Connect with us

България

„гЛад народен“: Венци Мицов пристана на Слави, Витков му посвети стих и писмо…

Публикувана

на

Преминаването на Венци Мицов към екипа на Слави Трифонов и новата му телевизия бе прието като предателство от лидера на „Глас народен“ Светльо  Витков. Двамата бяха приятели и колеги, включиха се в президентските избори като двойка, а Мицов беше и общински съветник от партията „Глас народен“.

Но свършат ли партийните пари в касата, почват и партийните раздели на досегашни съмишленици.

Преди дни вокалистът на „Хиподил“ възпя предателството на „Човека с йоничката“ в стих :

ПРЕДАТЕЛ

Повярвах в теб, че си приятел,
но ти оказа се – предател.
Аз имам хиляди познати
И вярата ми в тях се клати.

Предай му, че съм му сърдит.
Предай й, че съм й навит.
Предай на мама – ще се върна.
Предавам ви се – ще повърна.

Приятелю, чакам те, точно сега!
Приятелко, искам със теб да умра!
Приятели, искрен съм и ме боли!
Приятелство – дума, която смърди.

А казват, че ние сме готин народ.
Предаден бе Левски – нарочен бе поп.
Потиснати свиваме потни гърди
Приятелство – Ботев в гърба го уби.

Интересът… казват, клати феса
Между бузите – в отвеса.
Добре говори – поетеса,
но отвътре е метреса!

Днес  публикува и остра позиция от името на партия „Глас народен“,  в своя профил в социалната мрежа Facebook.

„От 2013 г. съм лидер на Глас Народен и нося цялата политическа отговорност както за всяко решение, действие или позиция на партията, така и непряко за поведението на всеки член или структура в нея. Понесох всички клевети, обвинения, грешки, удари и мръсни номера, без да прехвърлям вина другиму, с ясното съзнание, че го правя заради целостта и просперитета на организацията“, написа вокалистът на Хиподил и Svetlio & the Legends и продължи:
„Най-лесно е да си измиеш ръцете с някого, но това не е поведение на лидер. От друга страна като партия на свободната воля, не съм издавал заповеди и не съм изисквал сляпо подчинение. Освен в критични моменти. Също така не съм си позволил да правя „мръсни номера” на враговете, както и да се моля, а и да целувам нечии ръце, за да бъде постигнат успех. Вярвам, че достойнството не е празна дума! Партньор при справедливи условия – може би, но слуга – никому!“

„Днес съм длъжен да се разгранича рязко от действията на г-н Венцислав Мицов. Разбирам, че в момент на криза всеки човек търси възможност да осигури прехраната си и тази на семейството си, но не мога да приема „склоняването на глава“ пред хора, които многократно са замесвали името на партия Глас Народен и моето в неоснователни обвинения и целенасочена злонамереност.

Казано просто: Можеш да се правиш на пънкар и да отидеш на служба на чалгата, когато си свободен творец, търсещ прехрана, но когато се обявяваш за радетел на демокрацията и особено културата, а и се заявиш като политик зад определена гражданска позиция – при това в ръководството на конкретна партия, такова поведение считам за унизително към всички членове и симпатизанти на Глас Народен“, написа Светльо Витков.

По думите му неговият колега вероятно си дава сметка, че „откакто се появи Глас Народен, опитите да бъде унищожена партията не са спирали“.

„За този пореден удар, идващ от действията му, без значение дали от глупост, от безпаричие или планиран от новите му работодатели, АЗ няма да нося вината! Нито ще мълча с надежда, че хората няма да го видят или ще забравят. Камо ли пък да ме откаже да продължа. Уважавам опонентите и враговете си, но вярвам в достойнството и упоритостта. Желая успех на г-н Мицов в новото начинание. Глас Народен продължава напред. Докогато и докъдето можем!“, написа още Светослав Витков.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

август 2022
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Advertisement