Connect with us

Видео на деня

Федерални шерифи арестуваха Доналд Тръмп (Видео)

Публикувана

на

Федерални шерифи арестуваха бившия американски президент и отново кандидат за държавен глава Доналд Тръмп, съобщи CNN. Това е станало при пристигането му във федералния съд в Маями, където ще му бъдат повдигнати 37 обвинения за незаконно съхранение на класифицирани документи, лъжесвидетелстване и възпрепятстване на правосъдието. Шерифите са иззели всички електронни устройства на Тръмп и са му снели отпечатъци.

Бившият американски президент пристигна от хотела в съда с автомобил и беше придружен от своите адвокати. Очаква се Тръмп да пледира „невинен“ по всички обвинения.

Поставянето под арест е част от официалната рутинна процедура, преди той да се изправи пред федерален съдия, за да чуе обвиненията.

На Тръмп сега ще бъдат взети пръстови отпечатъци. Той ще подпише и редица документи. След като чуе обвиненията, ще бъде освободен от ареста и ще може да напусне сградата на федералния съд.

Преди час бившият президент на САЩ  се отправи към сградата на федералния съд в Маями в щата Флорида. Тръмп отпътува от голф клуба си Дорал този следобед, припомня БТА.

В съда в Маями се очаква по процедура той да се предаде на федералните власти и после да се изправи пред съдия, за да чуе в какво е обвинен. Няма да се прави снимка, както при задържане на обвиням, но ще му бъдат взети пръстови отпечатъци. Миналата седмица самият Тръмп обяви, че е бил уведомен от администрацията на президента Джо Байдън, че е обвинен по 37 пункта във връзка с неправомерното задържане на класифицирани документи и възпрепятстване на правосъдието.

Почитатели и противници на Тръмп вече са се събрали в района на федералния съд в Маями.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни