Connect with us

Свят

Дъщерята на говорителя на Путин-стажантка в Европарламента

Публикувана

на

Дъщерята на говорителя на руския президент Владимир Путин работи в Европейския парламент, научи Радио Свободна Европа. Като стажантка в кабинета на френски евродепутат Елисавета Пескова има достъп до срещи при закрити врата и документи на институцията.

Дъщерята на Дмитрий Песков работи като стажантка за френския евродепутат Емрик Шопрад, избран като представител на „Националния фронт“ (сега „Национален сбор“) на Марин льо Пен. Той е напуснал партията през 2015 г.

Името на Пескова се появява на сайта на евродепутата. Самият той потвърждава пред Радио Свободна Европа самоличността й. „Госпожица Пескова е дъщеря на високопоставена личност в Руската федерация, но като студентка тя няма по-малко права от другите младежи да участва в стаж като част от обучението си“, коментира той в имейл.

Шопрад е член на комисиите на ЕП по външни работи и по сигурност и отбрана. Той учатва в екипа медународни наблюдатели на референдума в Крим след анексирането на полуострова от Русия, обявен от Общото събрание на ООН и близо 100 държави за недействителен. Според евродепутата обаче референдумът е законен.

Като стажантка в Европарламента Пескова има неконтролиран достъп до сградите на институцията, може да посещава закрити заседания на парламентарните комисии и дори на други парламентарни групи. Тя има достъп до различни документи, а също и до мрежите на ЕП.

Не е ясно дали Пескова получава възнаграждение за работата си от бюджета на ЕС. Говорителка на Пескова заяви, че не може да потвърди дали тя работи в Европейския парламент.

Попитани от Радио Свободна Европа евродепутати от други парламентарни групи заявиха, че не знаят, че дъщерята на говорителя на Кремъл работи с тях.

Дмитрий Песков е говорител на Путин от близо 20 години. Той е обект на разкрития от мрежата на руския опозиционер Алексей Навални и е известен с разточителния си начин на живот.

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни