Connect with us

Водещи новини

Дама срещу Радев: предсказание на Ванга или „азбукарката“, която ми постла легло

Публикувана

на

Бившата тв водеща и председателка на сдружение „Азбукари“ Цвета Кирилова,която вярва в предсказание на Ванга, че „руса жена ще оправи България“ е първата след Румен Радев, която официално обяви кандидатурата си за президентските избори.

„Мисля, че това е предсказание, може би очакваме сбъдване на една надежда. Не мисля, че жената е толкова руса, колкото е със светла аура. Защото българинът е светъл, духовен човек, така че всяка българка, която е амбициозна и има желание да подобри България, може да бъде на това място в предсказанието на Ванга“, каза бившата журналистка в интервю за Нова ТВ.

„То е истина, Ванга и Слава Севрюкова доста надълго и нашироко са визуализирали представата за тази жена, която би се впуснала в политиката. Става дума за духовен човек, посветен на реализирането на полезни за обществото и нацията каузи“, каза Кирилова, визирайки себе си, тъй като е основател на неправителствената организация „Азбукари“.

Цвета Кирилова е родена в София и е завършила „Управление на масовите комуникации“ и „Управление на връзки с обществеността“ в НБУ.

Преди години Цвета се появява в телевизия 7 дни. Там собственикът Георги Агафонов веднага я лепва в новините, макар да няма никакъв опит. Колегите от там си я спомнят като студена и дръпната. Скоро след това се мести във Военния телевизионен канал. Отново й поверяват новинарската емисия, но и МВР – ресора. Тогава журналистката става близка с  бившия премиер, тъй като той е най-важният човек по онова време във вътрешното министерство в качеството си на главен секретар на МВР.

После продължава да върви по петите на Борисов и да отразява кметските му дейности. Колегите й от Военния канал дори си спомнят, че на рождения й ден в офиса на телевизията пристигнали цветя лично от Бойко Борисов. Самочувствието й скочило до небесата, казват те, а няколко месеца по-късно вече Цвета е в Нова телевизия.

Успява да се намърда веднага в „Календар“, като се класира и за продуцент на емисиите. Така се стига и до прословутия й гаф, с който всички я запомниха. В началото на ефира аутокюто блокира, водещата се паникьосва и изпуска репликата: „Ох, мамка му!” Тя обаче хвърля вината на техниците, че не са изрязали изцепката й от записаната предварително емисия. В интернет бе качено видео, но то скоро бе свалено.

Сензационното откровение на премиера Борисов пред Миролюба Бенатова, че си има „една госпожица“, дето му е наистина по-близка, разбуни духовете на обществото преди години.  Мнозина свързват професионалното израстване на Кирилова с протекция от страна на Борисов.

Освен с близостта си с Борисов телевизио- нерката нашумя преди време, като сама разказа пред камерите, че е преследвана от сексуален маниак и животът й се е превърнал в ад. В случая, разбира се, не ставаше дума за премиера.

След като напусна медията, тя създава през 2012 сдружение „Азбукари“. Целта на НПО-то е „да развиваме социалната интеграция, да насърчаваме и подкрепяме талантливите деца и да ги вдъхновяваме да не изоставят мечтите си“. Сдружението е известно с инициатива да се играят сутрешни хора на 3-ти март по паркове и площади и желанието си да създаде паметник на дядо Добри, за което още събира средства.

На въпрос дали се е кандидатирала за президент само заради предсказанието на Ванга, Кирилова отговори, че „това е плод на една дългогодишна цел, зад която стои сериозен екип на сдружение „Азбукари“.

„В момента подготвяме инициативен комитет, който застава зад мен. Те ме мотивираха, те ме насърчиха, за да тръгна в тази посока. Знам колко е отговорно, знам рисковете, знам, че съм в обектива на вниманието на цялата българска общественост. Но също знам какво мога да постигна, знам коя съм и къде отивам“, каза тя.

Независимите кандидат-президенти се нуждаят от не по-малко от 15 000 подписа на граждани, които ги подкрепят, събрани чрез инициативен комитет. Според Изборния кодекс – за издигане на кандидати за президент и вицепрезидент на републиката се образува инициативен комитет с не по-малко от 21 избиратели с постоянен адрес на територията на страната.

Въпреки че мнозина вече осмиват кандидатурата ѝ, Кирилова смята, че притежава нужните качества да бъде президент.

„Имам 10-годишен опит в управлението на неправителствена организация. Това е организация, която работи в гражданския сектор. Имам опит в проекти в различни области – образователна, социална. Образованието ми е управление на масовите комуникации, в момента изучавам Национална сигурност и отбрана във Военната академия „Г. С. Раковски“, каза тя.

„Смятам, че не е задължително президентът да бъде военен, стига да може да бъде полезен на България“, твърди Цвета Кирилова. Добавя, че най-ценното ѝ качество е „да консолидирам хората, да бъда енергична, да бъда идейна, да мотивирам“.

Казва, че е все още неомъжена „заради работата и вниманието“, което обръща на телевизията.

Тя критикува президента Румен Радев, че през последните 5 години е показал, че може да влезе в ролята на „разделител на българското общество“, което било голяма „червена точка“ в кариерата му.

„Аз съм млад и деен човек“, казва 43-годишната бивша тв водеща. „Смятам, че не трябва да се подценяват младите хора. Гледането с насмешка – високомерно и отгоре, не е уместно, защото има много хора, които могат да изненадат с предложенията си. Готова съм с много градивни предложения, които ще изненадат обществото. Няма да допусна по никакъв начин осмиване на моята кандидатура, защото знам къде отивам“, казва уверено тя.

Тя е известна със статусите си във Facebook, в които критикува цялата политическа система. По време на протестите миналата година публикува пост, в който поиска всички партии да са „аут“.

„Това означава, че политическите партии трябва да преосмислят позициите си и да разберат, че загубиха доверието на българското общество. Аз мисля, че единството на обществото трябва да предизвести на политическите партии да направят промяна в курса на поведение, в законотворчеството, за да изпълнят националите цели“, твърди Кирилова.

Според нея „партийна карантина“ не означавало да се забранят партиите, както може да се тълкува от изказването ѝ.

„Това не е така – става дума за промяна на системата, свикване на Велико Народно събрание, което може да направи генерална промяна, така че да предизвика обществото да дебатира заедно с политическите партии, за да структурираме нов обществен договор – преамбюл за една нова българска Конституция. Безпартиен режим не означава режим без партии. Не трябва да разочароваме повече обществото, то трябва да преоткрие държавността“, е мнението на кандидата за президент.

Тезата ѝ за бежанската криза, която се задава, е, че България трябва да регистрира влизащите през границата бежанци с пръстови отпечатъци и да разчита на Турция, тъй като „не можем да отблъснем физически хората, търсещи убежище“.

Попитана кой ще бъде кандидатът за вицепрезидент, тя заяви, че това ще е „човек с много високо образование и с опит в геополитиката“. „Ще бъде изненада за българската политическа сцена, не е познато лице, но съм уверена, че ще завладее сърцата на обществото. Може да направи рязък скок в разбирането за това какво трябва да прави българският вицепрезидент. Защото наблюдавахме през тези 5 години едно тотално бездействие на президентската институция и опит да се промени геополитическият курс от евроатлантизма към една друга трета страна, която е на изток“, добави Кирилова.

Оказа се, че вярва в предсказание на Ванга и за профила на вицепрезидента – „висок и строен мъж“.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

декември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Advertisement