Connect with us

България

Цацаров поиска уволнението на военен следовател, работил и като букмейкър

Публикувана

на

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет искане за освобождаване на майор Георги Петров от заеманата длъжност „военен следовател“ във Военно-окръжна прокуратура – София, заради осъществявана от него букмейкърска дейност, несъвместима със заеманата длъжност в орган на съдебната власт, съобщиха от държавното обвинение.

 

Искането се основава на информация, събрана при извършена от Военно – апелативна прокуратура проверка. Установено е, че след успешно завършено обучение за букмейкър, след 27.04.2018 г. и към настоящия момент майор Георги Петров работи като букмейкър по договор за възлагане и извършване на букмейкърска дейност и споразумение за ползване на терминал в бекмейкърски пункт на „Евробет“.

 

Военният следовател извършва дейност по събиране на залози за участие в хазартни игри в полза на „Евробет“ и изплащане на печалби на участниците в игрите, срещу възнаграждение от 5% от брутната сума по направените залози. Установено е също, че майор Петров е бил упълномощен от дружество, собственост на неговата съпруга и е разпространявал от името на „Евробет“ и билети за моменталната лотарийна игра „Лотария България“ срещу месечно възнаграждение в размер на 6% от стойността на продадените лотарийни билети.

 

Очаква се Прокурорската колегия на ВСС да разгледа случая и да вземе решение.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни