Connect with us

България

„Българско лято“ на Васил Божков ще участва в изборите за нов парламент

Публикувана

на

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков смята да участва на следващите парламентарни избори със своята партия „Българско лято“. Това става ясно от новосъздадената платформа bgsummer2020.com, която беше промотирана от самия Божков с нов пост в социалните мрежи от тази сутрин. рско лято”. Той бе първият, който се записа в платформата на бъдещата партия, след което сайтът й се срина.

Създаването на партията ще стане на три етапа. В първия етап ще се набират партньори и съмишленици чрез платформата, ще се проведат вътрешни избори за лидери по региони (28 асамблеи) и ще се провеждат регулярни онлайн срещи между членовете им. На втория етап ще се регистрира политическа партия и ще се разработят програмни политики на база гласуваните вече предложения. Ще се проведат и вътрешни избори за водачи на листите. Третият етап е провеждане на предизборна кампания и участие в парламентарни избори.

Ако изборите са предсрочни обаче, “Българско лято” няма да може да участва в тях, защото няма да има достатъчно време за регистрация – обикновено процедурата отнема няколко месеца. ЦИК започва регистрация на партиите за участие в изборите 45 дни преди датата на провеждането им.

“На 15.06.2020 след вашето гласуване стартирах проект Българско лято 2020. Първият етап беше успешен – народът се събуди, #хунтата ще падне всеки момент. Днес преминаваме във втори етап – създаване на политическа сила, която да  възстанови България от Третата национална катастрофа. Аз съм първият, който се регистрира за участие на платформата https://bgsummer2020.com/ . Моите виждания за бъдещето на проекта, ще бъдат публикувани там,” написа Божков във Фейсбук.

“Искаме да сменим модела – да свалим от върха на партийната пирамида вожда, заобиколен от шепа послушни велможи и да поставим на тяхно място хората, които да диктуват дневния ред чрез постоянни референдуми, а партийното ръководство да изпълнява тяхната воля. Да дадем глас на интелигентния човек, който работи здраво и разчита само на себе си,” пише в платформата на “Българско лято”.

Целите на партията не се отличават с оригиналност – върховенство на закон, независимост на властите, отпадане на имунитета за народни представители, референдуми за важни обществени теми, електронно гласуване и администрация, оптимизиране на държавните служители, прозрачност на отношенията между бизнес и власт, персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона, финансова ревизия на досегашното управление, възстановяване на авторитета на България на международната сцена.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

януари 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertisement